Dolgulu salatalık sandallarıyla tahinli mayonez sos
Dolgulu salatalık sandallarıyla tahinli mayonez sos

Dolgulu salatalık sandallarıyla tahinli mayonez sos

4,6 15 oy
toplam süre 15 dak.
10 dak. hazırlık süresi
5 dak. pişme süresi

Bambaşka lezzetlere yelken açın! Peynir, kuşkonmaz ve somon füme dolgulu salatalık sandalları hafif ve ferahlatıcı bir lezzet sunarken tahinli mayonez benzersiz bir tat katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Tahinli mayonez sos için:

3 yemek kaşığı
mayonez
1 yemek kaşığı
tahin
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı
Tabasco sosu
1 tatlı kaşığı
kurutulmuş kekik
1 tatlı kaşığı
siyah susam
1 yemek kaşığı
doğranmış yer fıstığı

Salatalık sandalları için:

2 
uzun salatalık
140 gr
krem peynir
1 yemek kaşığı
doğranmış maydonoz
1 yemek kaşığı
doğranmış frenk soğanı
1 yemek kaşığı
limon kabuğu rendesi
 ½ tatlı kaşığı
karabiber
 ½ demet
kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
50 gr
dilimlenmiş füme somon
1 tatlı kaşığı
dereotu
Besin değerleri (porsiyon başı):2.585 kJ / 648 kcal
58,3 grYağ
18 grProtein
11,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı tahin – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 tatlı kaşığı Tabasco sosu – 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik – 1 tatlı kaşığı siyah susam – 1 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı

Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun.

Adım 2

2  uzun salatalık – 140 gr krem peynir – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı – 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi –  ½ tatlı kaşığı karabiber

Salatalıkları uzunlamasına ikiye bölün ve bir kaşık yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Krem peyniri baharatlarla, limon kabuğu rendesiyle ve karabiberle karıştırın. Salatalıkların içine yerleştirin.

Adım 3

 ½ demet kuşkonmaz – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı – 50 gr dilimlenmiş füme somon – 1 tatlı kaşığı dereotu

Kuşkonmazı küçük parçalar halinde kesin ve zeytinyağında kızartın. Dolgulu salatalıkların yarısının üzerine yerleştirin. Diğer yarısının üzerine de füme somon ve dereotu ekleyin. Tahinli mayonez sosuyla servis edin.

Recept-ID: 1253

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı tahin – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 tatlı kaşığı Tabasco sosu – 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik – 1 tatlı kaşığı siyah susam – 1 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı

Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun.

2 uzun salatalık – 140 gr krem peynir – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı – 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi – ½ tatlı kaşığı karabiber

Salatalıkları uzunlamasına ikiye bölün ve bir kaşık yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Krem peyniri baharatlarla, limon kabuğu rendesiyle ve karabiberle karıştırın. Salatalıkların içine yerleştirin.

½ demet kuşkonmaz – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı – 50 gr dilimlenmiş füme somon – 1 tatlı kaşığı dereotu

Kuşkonmazı küçük parçalar halinde kesin ve zeytinyağında kızartın. Dolgulu salatalıkların yarısının üzerine yerleştirin. Diğer yarısının üzerine de füme somon ve dereotu ekleyin. Tahinli mayonez sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.