Taze Soğanlı Tavuk Şiş
Taze Soğanlı Tavuk Şiş

Taze Soğanlı Tavuk Şiş

toplam süre20 dak.
5 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
200 gr
kemiksiz tavuk eti (örn. but veya göğüs)
1 
yeşil soğan
6 yemek kaşığı

Veya:

Veya Taze soğanlı tavuk şiş için sos:

2 yemek kaşığı
esmer şeker
2 ½ yemek kaşığı
maden suyu
 ½ yemek kaşığı
kaşığı sıvı yağ
 ½ tatlı kaşığı
shichimi (veya pul biber)
Besin değerleri (porsiyon başı):501 kJ / 119 kcal
4,6 grYağ
11,6 grProtein
7,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk eti yaklaşık 15 g'lık parçalara doğranır. Taze soğan temizlenir, yıkanır ve yaklaşık 3 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir.

Adım 2

Sırayla tavuk eti → taze soğan → tavuk eti → taze soğan → tavuk eti şişlere geçirilir (tavuk derisi üstte olacak şekilde).

Adım 3

Sıvı yağ, tavada ısıtılır ve tavuk şişleri, derili kısmı aşağı gelecek şekilde yaklaşık 3 dakika (kapaklı) orta ateşte kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 1 dakika daha kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.

Adım 4

Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.

Adım 5

Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine shichimi (veya pul biber) serpilir ve servis yapılır.

Adım 6

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Esmer şeker ve maden suyu eklenir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu eklenir ve sos biraz koyulaşana kadar kaynatılır.
Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine shichimi (veya pul biber) serpilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 247

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk eti yaklaşık 15 g'lık parçalara doğranır. Taze soğan temizlenir, yıkanır ve yaklaşık 3 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir.

Sırayla tavuk eti → taze soğan → tavuk eti → taze soğan → tavuk eti şişlere geçirilir (tavuk derisi üstte olacak şekilde).

Sıvı yağ, tavada ısıtılır ve tavuk şişleri, derili kısmı aşağı gelecek şekilde yaklaşık 3 dakika (kapaklı) orta ateşte kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 1 dakika daha kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.

Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.

Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine shichimi (veya pul biber) serpilir ve servis yapılır.

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Esmer şeker ve maden suyu eklenir ve şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu eklenir ve sos biraz koyulaşana kadar kaynatılır.
Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine shichimi (veya pul biber) serpilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.