Tavuk Ciğer Şiş

toplam süre 15 dak.
5 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
240 gr
tavuk ciğeri
6 yemek kaşığı

Veya

4 yemek kaşığı

Veya Tavuk ciğer şiş için sos:

1 yemek kaşığı
bal
2 yemek kaşığı
kırmızı şarap
2 ½ yemek kaşığı
 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ
 ½ yemek kaşığı
sansho (veya beyaz toz biber)
Besin değerleri (porsiyon başı): 513 kJ  /  122 kcal
4,1 gr Yağ
14 gr Protein
6,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

  1. Tavuk ciğerinden kan damarları ve kan pıhtıları çıkartılır, tavuk ciğeri yıkanır, kurulanır, yaklaşık 15 g'lık parçalara kesilir ve şişlere geçirilir.
    Sıvı yağ, tavada ısıtılır ve tavuk ciğer şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 1 dakika daha kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.
    Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
    Şişler bir tabağa yerleştirilir, sansho (veya beyaz toz biber) serpilir ve servis yapılır.

Adım 2

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

  1. Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Bal ve kırmızı şarap eklenir ve bal eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu eklenir ve sos biraz koyulaşana kadar kaynatılır.
  2. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
  3. Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine sansho (veya beyaz toz biber) serpilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 134

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

  1. Tavuk ciğerinden kan damarları ve kan pıhtıları çıkartılır, tavuk ciğeri yıkanır, kurulanır, yaklaşık 15 g'lık parçalara kesilir ve şişlere geçirilir.
    Sıvı yağ, tavada ısıtılır ve tavuk ciğer şişleri kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 3 dakika kızartılır. Şişler çevrilir ve yaklaşık 1 dakika daha kızartmaya devam edilir. Şişler bir tabağa yerleştirilir ve sıcak tutulur.
    Tavada kalan yağ boşaltılır. Yakitori sos (veya Kikkoman pirinç için soya sosu) ilave edilir ve ısıtılır. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
    Şişler bir tabağa yerleştirilir, sansho (veya beyaz toz biber) serpilir ve servis yapılır.

Kikkoman Yakitori sos (ya da Kikkoman pirinç için soya sosu) olmadan hazırlanışı:

  1. Şişlerin kızartılmasına kadar olan kısım aynıdır. Tavada kalan yağ boşaltılır. Bal ve kırmızı şarap eklenir ve bal eriyene kadar kısık ateşte pişirilir. Soya sosu eklenir ve sos biraz koyulaşana kadar kaynatılır.
  2. Şişler tavaya geri alınır ve tamamen sosla kaplanması için sallanır.
  3. Şişler bir tabağa yerleştirilir, üzerine sansho (veya beyaz toz biber) serpilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.