

Kök Sebzeli ve Cevizli Sıcak Salata
Sonbahar ve kış için mükemmel bir salata tarifi ile karşınızdayız. Sıcak kök sebzeler ve karamelize olmuş cevizler, mavi küflü peynir ve marulla beraber apayrı bir lezzet oluşturuyor.
Hazırlanış
Adım 1

8 adet havuç – 4 adet yabani havuç – 4 adet taze soğan – ½ baş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine – 2 yemek kaşığı taze kekik – 1 dal biberiye
Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Havuç, yabani havuç ve taze soğanları boyuna ortadan ikiye kesin ve sarımsağı soyun. Hazırladığınız malzemelerin üzerine zeytin yağı ve Teriyaki Marinatı döktükten sonra bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine doğradığınız yeşillikleri serpin. Ardından 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra bir miktar soğuması için kısa bir süre bekletin.
Adım 2

70 gr ceviz içi – 2 yemek kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tutam karabiber
Cevizleri kızartma tavasında kavurun. Ardından soya sosu ve karabiberle karıştırdığınız balı cevizlerin üzerine dökün. Karamelize olana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
Adım 3

1 baş roman marulu – 70 gr mavi küflü peynir
Bir kâsenin içine marul yapraklarını dizin. Pişmiş sebzeleri ve cevizi marul yapraklarının üzerine dökün. Üzerine doğranmış peynir serperek servis edin. Afiyet olsun.
Salata için renkli havuçlar, kırmızı pancar ya da sakız otu kökü de kullanabilirsiniz. Eklemek istediğiniz malzemeyi diğer sebzelerle beraber fırınlayın.
Recept-ID: 1151
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet