Kök Sebzeli ve Cevizli Sıcak Salata

toplam süre 35 dak.
15 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Sonbahar ve kış için mükemmel bir salata tarifi ile karşınızdayız. Sıcak kök sebzeler ve karamelize olmuş cevizler, mavi küflü peynir ve marulla beraber apayrı bir lezzet oluşturuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
8 
adet havuç
4 
adet yabani havuç
4 
adet taze soğan
 ½ 
baş sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytin yağı
4 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
taze kekik
1 
dal biberiye
70 gr
ceviz içi
2 yemek kaşığı
bal
2 tutam
karabiber
1 
baş roman marulu
70 gr
mavi küflü peynir
Besin değerleri (porsiyon başı): 3558 kJ  /  850 kcal
46 gr Yağ
27 gr Protein
63 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

8  adet havuç – 4  adet yabani havuç – 4  adet taze soğan –  ½  baş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine2 yemek kaşığı taze kekik – 1  dal biberiye

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Havuç, yabani havuç ve taze soğanları boyuna ortadan ikiye kesin ve sarımsağı soyun. Hazırladığınız malzemelerin üzerine zeytin yağı ve Teriyaki Marinatı  döktükten sonra bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine doğradığınız yeşillikleri serpin. Ardından 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra bir miktar soğuması için kısa bir süre bekletin.

Adım 2

70 gr ceviz içi – 2 yemek kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tutam karabiber

Cevizleri kızartma tavasında kavurun. Ardından soya sosu ve karabiberle karıştırdığınız balı cevizlerin üzerine dökün. Karamelize olana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.

Adım 3

1  baş roman marulu – 70 gr mavi küflü peynir

Bir kâsenin içine marul yapraklarını dizin. Pişmiş sebzeleri ve cevizi marul yapraklarının üzerine dökün. Üzerine doğranmış peynir serperek servis edin. Afiyet olsun.

Salata için renkli havuçlar, kırmızı pancar ya da sakız otu kökü de kullanabilirsiniz. Eklemek istediğiniz malzemeyi diğer sebzelerle beraber fırınlayın.

Recept-ID: 1151

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

8  adet havuç – 4  adet yabani havuç – 4  adet taze soğan –  ½  baş sarımsak – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine2 yemek kaşığı taze kekik – 1  dal biberiye

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Havuç, yabani havuç ve taze soğanları boyuna ortadan ikiye kesin ve sarımsağı soyun. Hazırladığınız malzemelerin üzerine zeytin yağı ve Teriyaki Marinatı  döktükten sonra bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine doğradığınız yeşillikleri serpin. Ardından 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra bir miktar soğuması için kısa bir süre bekletin.

70 gr ceviz içi – 2 yemek kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tutam karabiber

Cevizleri kızartma tavasında kavurun. Ardından soya sosu ve karabiberle karıştırdığınız balı cevizlerin üzerine dökün. Karamelize olana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.

1  baş roman marulu – 70 gr mavi küflü peynir

Bir kâsenin içine marul yapraklarını dizin. Pişmiş sebzeleri ve cevizi marul yapraklarının üzerine dökün. Üzerine doğranmış peynir serperek servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.