Gevrek Tatlı Su Çipurası ve Kuşkonmazlı Limonlu Risotto
Gevrek Tatlı Su Çipurası ve Kuşkonmazlı Limonlu Risotto

Gevrek Tatlı Su Çipurası ve Kuşkonmazlı Limonlu Risotto

toplam süre90 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
60 dak.marine süresi

Mükemmel kremsi dokusu, harekete geçirici limon notası, kuşkonmaz ve tatlı su çipurasının uyumuyla mükemmel bir risotto tarifi.

Malzemeler

2 porsiyon
160 gr
kılçıksız tatlı su çipurası (tilapia) filetosu (veya başka bir beyaz etli balık)
4 yemek kaşığı
3 ½ yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
granül sarımsak
500 ml
sebze suyu
250 ml
su
50 gr
soğan
125 ml
kuru beyaz şarap (ör. Vinho verde)
100 gr
arborio pirinci (risotto pirinci)
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
rendelenmiş parmesan
50 gr
krem peynir
250 gr
taze kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı
tereyağı
Besin değerleri (porsiyon başı):2560 kJ / 611.5 kcal
29,5 grYağ
22,8 grProtein
53,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Balığı 4 parçaya ayırın. Bir kasenin içine aldığınız balık parçalarına 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve ½-1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün, ardından granül sarımsak serpip iyice karıştırın. Ardından balığı 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Adım 2

Sebze suyunu ve suyu küçük bir tencerede haşlayın. Ardından altını kısıp kısık ateşte bırakın.

Adım 3

Soğanı ince ince kıyın. Kuşkonmazları yıkayın, sonrasında ikiye kırın ve kalın saplarını atın. Kalan kısmın uçlarını kestikten sonra sapını da dilimleyin.

Adım 4

4 yemek kaşığı zeytinyağını bir kızartma tavasında ısıtın ve soğanları zeytinyağında kavurun. Sonrasında pirinci de ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaştıktan sonra ufak bir kepçe sıcak sebze suyu ve  1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin. Sebze suyu da buharlaştıkça bir kepçe daha sebze suyu dökün. Sebze suyu bitene kadar bu işleme devam edin. Pişirmeyi bitirmeden 2 dakika önce kuşkonmazların doğranmış kısmını, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, parmesan peynirini ve krem peyniri ekleyin.

Adım 5

Bir yandan da 1 yemek kaşığı zeytinyağını başka bir tavada ısıtın ve ısıttığınız yağda marine olmuş balıkların her iki tarafını kızartın.

Adım 6

Başka bir tavada tereyağını ısıtın ve kuşkonmazların uç kısımlarını kızartın. 2 dakika sonra 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin ve birazcık daha kızartmaya devam edin.

Adım 7

Risottoyu tabaklara aldıktan sonra kızarmış balık ve kuşkonmaz tomurcukları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1147

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Balığı 4 parçaya ayırın. Bir kasenin içine aldığınız balık parçalarına 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve ½-1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün, ardından granül sarımsak serpip iyice karıştırın. Ardından balığı 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Sebze suyunu ve suyu küçük bir tencerede haşlayın. Ardından altını kısıp kısık ateşte bırakın.

Soğanı ince ince kıyın. Kuşkonmazları yıkayın, sonrasında ikiye kırın ve kalın saplarını atın. Kalan kısmın uçlarını kestikten sonra sapını da dilimleyin.

4 yemek kaşığı zeytinyağını bir kızartma tavasında ısıtın ve soğanları zeytinyağında kavurun. Sonrasında pirinci de ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaştıktan sonra ufak bir kepçe sıcak sebze suyu ve  1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin. Sebze suyu da buharlaştıkça bir kepçe daha sebze suyu dökün. Sebze suyu bitene kadar bu işleme devam edin. Pişirmeyi bitirmeden 2 dakika önce kuşkonmazların doğranmış kısmını, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, parmesan peynirini ve krem peyniri ekleyin.

Bir yandan da 1 yemek kaşığı zeytinyağını başka bir tavada ısıtın ve ısıttığınız yağda marine olmuş balıkların her iki tarafını kızartın.

Başka bir tavada tereyağını ısıtın ve kuşkonmazların uç kısımlarını kızartın. 2 dakika sonra 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin ve birazcık daha kızartmaya devam edin.

Risottoyu tabaklara aldıktan sonra kızarmış balık ve kuşkonmaz tomurcukları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.