Gevrek Tatlı Su Çipurası ve Kuşkonmazlı Limonlu Risotto
Mükemmel kremsi dokusu, harekete geçirici limon notası, kuşkonmaz ve tatlı su çipurasının uyumuyla mükemmel bir risotto tarifi.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Balığı 4 parçaya ayırın. Bir kasenin içine aldığınız balık parçalarına 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve ½-1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün, ardından granül sarımsak serpip iyice karıştırın. Ardından balığı 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Adım 2
Sebze suyunu ve suyu küçük bir tencerede haşlayın. Ardından altını kısıp kısık ateşte bırakın.
Adım 3
Soğanı ince ince kıyın. Kuşkonmazları yıkayın, sonrasında ikiye kırın ve kalın saplarını atın. Kalan kısmın uçlarını kestikten sonra sapını da dilimleyin.
Adım 4
4 yemek kaşığı zeytinyağını bir kızartma tavasında ısıtın ve soğanları zeytinyağında kavurun. Sonrasında pirinci de ekleyin ve pirinçler hafif şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaştıktan sonra ufak bir kepçe sıcak sebze suyu ve 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin. Sebze suyu da buharlaştıkça bir kepçe daha sebze suyu dökün. Sebze suyu bitene kadar bu işleme devam edin. Pişirmeyi bitirmeden 2 dakika önce kuşkonmazların doğranmış kısmını, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, parmesan peynirini ve krem peyniri ekleyin.
Adım 5
Bir yandan da 1 yemek kaşığı zeytinyağını başka bir tavada ısıtın ve ısıttığınız yağda marine olmuş balıkların her iki tarafını kızartın.
Adım 6
Başka bir tavada tereyağını ısıtın ve kuşkonmazların uç kısımlarını kızartın. 2 dakika sonra 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekleyin ve birazcık daha kızartmaya devam edin.
Adım 7
Risottoyu tabaklara aldıktan sonra kızarmış balık ve kuşkonmaz tomurcukları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1147
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet