Limonlu soya soslu ızgara sebze mezesi
Limon ve Mirin'in aromatik meyvemsi notalarıyla ızgarada pişirilmiş renkli sebzelerden İtalyan usulü lezzetli bir başlangıç.
Hazırlanış
Adım 1
Limonlu soya sosu için tüm malzemeleri karıştırın.
Adım 2
Otlu sarımsaklı yağ için sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Otları yıkayın, hafifçe kurulayın, ince ince kıyın kesin ve sarımsak ve yağ ile küçük bir sos tavasında yavaşça ısıtın.
Adım 3
Patlıcan ve kabağı yıkayıp başlarını kesin ve yaklaşık ½ cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Roma biberlerini ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve geniş şeritler şeklinde dilimleyin.
Adım 4
Sebzeleri otlu sarımsaklı yağ ile kaplayın ve ısıtılmış tavada veya tel ızgarada ara sıra çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın. Romano biberlerin kabuğunu dikkatlice soyun.
Adım 5
Tüm sebzeleri bir kaseye koyup limonlu soya sosuyla terbiyeleyin.
Adım 6
Sebze mezesini tabaklara yerleştirin, kalan otlu sarımsaklı yağı üzerinde gezdirin ve oda sıcaklığında servis edin.
Püf noktası
Izgara çizgileri oluşmasını istiyorsanız tel ızgara kullanın.
Izgarada pişirilen biberleri hemen bir kaseye alarak üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika soğutun (daha uzun bırakmayın). Bu sayede kabuk kolayca gevşer.
Taze biberiye ve limon dilimleriyle süsleyin.
Recept-ID: 1031
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet