

Kremalı edamame sosuyla acılı ekmek kırıntılı karides şiş
Acılı panko ekmek kırıntısı kaplı çıtır karidesleri şişe geçirip kremalı edamame sosu, kişniş ve taze kremayla servis edin. Tex-Mex usulü deniz mahsullerinden bir cennet!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Edamame'yi pişirin, suyunu süzün, biraz soğumaya bırakın. Ardından kişniş, taze krema, misket limonu suyu ve 3-4 tatlı kaşığı Kikkoman soya sosu ile püre haline getirip karabiberle çeşnilendirin.
Adım 2
Yumurtayı pul biber ve 2 tatlı kaşığı soya sosuyla çırpın.
Adım 3
Mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karıştırın. Karidesleri önce un ve kabartma tozu karışımına, ardından yumurtaya ve panko ekmek kırıntılarına batırarak ısıttığınız sıvı yağda yaklaşık 5 dakika çıtır hale gelene kadar kızartın.
Adım 4
Çöp şişlere 2 karides ve 1 defne yaprağı takın ve edamame sosuyla servis edin.
Tips
Çöp şiş kullanmak yerine limon otu veya biberiye sapında küçük karidesler servis edebilirsiniz.
- Bu tarife nacho da çok yakışır.
Recept-ID: 1057
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet