Kremalı edamame sosuyla acılı ekmek kırıntılı karides şiş

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Acılı panko ekmek kırıntısı kaplı çıtır karidesleri şişe geçirip kremalı edamame sosu, kişniş ve taze kremayla servis edin. Tex-Mex usulü deniz mahsullerinden bir cennet!

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
dondurulmuş edamame (alternatif olarak, dondurulmuş bezelye)
Tuz
Kişniş yaprakları
2 yemek kaşığı
taze krema
1 tatlı kaşığı
misket limonu suyu
5 ½ tatlı kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
1 
yumurta
 ½ tatlı kaşığı
pul biber
20 gr
mısır nişastası (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
30 gr
un (yaklaşık 2-3 yemek kaşığı)
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
12 
çiğ, kabuklu büyük karides (alternatif: Deniz tarağı, somon fileto)
2 yemek kaşığı
ayçiçeği yağı
6 
defne yaprağı
Ayrıca: Küçük ahşap çöp şiş veya kokteyl çubuğu
Besin değerleri (porsiyon başı): 2438 kJ  /  583 kcal
28,9 gr Yağ
26,9 gr Protein
50,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Edamame'yi pişirin, suyunu süzün, biraz soğumaya bırakın. Ardından kişniş, taze krema, misket limonu suyu ve 3-4 tatlı kaşığı Kikkoman soya sosu ile püre haline getirip karabiberle çeşnilendirin. 

Adım 2

Yumurtayı pul biber ve 2 tatlı kaşığı soya sosuyla çırpın. 

Adım 3

Mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karıştırın. Karidesleri önce un ve kabartma tozu karışımına, ardından yumurtaya ve panko ekmek kırıntılarına batırarak ısıttığınız sıvı yağda yaklaşık 5 dakika çıtır hale gelene kadar kızartın. 

Adım 4

Çöp şişlere 2 karides ve 1 defne yaprağı takın ve edamame sosuyla servis edin.

Tips

Çöp şiş kullanmak yerine limon otu veya biberiye sapında küçük karidesler servis edebilirsiniz.

- Bu tarife nacho da çok yakışır.

Recept-ID: 1057

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Edamame'yi pişirin, suyunu süzün, biraz soğumaya bırakın. Ardından kişniş, taze krema, misket limonu suyu ve 3-4 tatlı kaşığı Kikkoman soya sosu ile püre haline getirip karabiberle çeşnilendirin. 

Yumurtayı pul biber ve 2 tatlı kaşığı soya sosuyla çırpın. 

Mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karıştırın. Karidesleri önce un ve kabartma tozu karışımına, ardından yumurtaya ve panko ekmek kırıntılarına batırarak ısıttığınız sıvı yağda yaklaşık 5 dakika çıtır hale gelene kadar kızartın. 

Çöp şişlere 2 karides ve 1 defne yaprağı takın ve edamame sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.