Kayısılı acı biberli Chutney sosu ile Tex-Mex usulü köfte

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

 

Hazırlaması çok kolay olan bu acılı köfteler ideal bir atıştırmalık veya parti yemeği olabilir. Yanında kayısılı leziz meyveli chutney sos ile servis edin.

Malzemeler

2 porsiyon

Kayısılı acı biberli chutney için

3 
büyük kayısı
8 
kuru kayısı
1 
küçük arpacık soğanı
1 
küçük diş sarımsak
1 
küçük parça zencefil, yaklaşık 1 cm
taze çekilmiş karabiber
pul biber

Tex-Mex usulü köfteler için

1 
diş sarımsak
20 gr
kaju fıstığı
300 gr
domuz, dana veya kuzu eti ya da karışık kıyma
Taze çekilmiş karabiber
 ¼ tatlı kaşığı
acı toz biber
 ¼ tatlı kaşığı
köri tozu
 ¼ tatlı kaşığı
kimyon
Besin değerleri (porsiyon başı): 2213 kJ  /  528 kcal
28,5 gr Yağ
35,4 gr Protein
29,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kayısılı chutney sos için iki tür kayısıyı, arpacık soğanını ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendeleyin.

Adım 2

Tamamını diğer chutney malzemeleriyle birlikte kaynatın ve kapağı açık şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin, gerekirse biraz su ekleyin. Chutney sos oldukça kıvamlı olmalıdır (gerekirse biraz ezerek karıştırın).

Adım 3

Köfteler için sarımsağı kajularla birlikte küçük küçük doğrayın ve bu ikisini diğer köfte malzemeleriyle karıştırın.

Adım 4

Kıyma karışımından 10-12 köfte yapın, ısıttığınız sıvı yağda yaklaşık 10-12 dakika kızartın ve kayısılı acı biberli chutney sosu ile servis edin. 

Tips

Bu tarife tortilla cipsi çok yakışır.

Köfteleri küçük şişlere geçirerek servis edin.

Recept-ID: 1055

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kayısılı chutney sos için iki tür kayısıyı, arpacık soğanını ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendeleyin.

Tamamını diğer chutney malzemeleriyle birlikte kaynatın ve kapağı açık şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin, gerekirse biraz su ekleyin. Chutney sos oldukça kıvamlı olmalıdır (gerekirse biraz ezerek karıştırın).

Köfteler için sarımsağı kajularla birlikte küçük küçük doğrayın ve bu ikisini diğer köfte malzemeleriyle karıştırın.

Kıyma karışımından 10-12 köfte yapın, ısıttığınız sıvı yağda yaklaşık 10-12 dakika kızartın ve kayısılı acı biberli chutney sosu ile servis edin. 

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.