Yaban Mersinli ve Hurma Karamelli Yulaf Pudingi
Kim demiş kahvaltıda puding yenmez diye? Bu tatlı yaban mersini ziyafeti ile keyifle başlayacağınız gününüzü enerjik bir şekilde devam ettirebilirsiniz.
Malzemeler
Hurma karameli için:
Hazırlanış
Adım 1
Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.
Adım 2
Badem sütünü bir tencerede ısıtın. Sonrasında yulafı ekleyin ve ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin.
Adım 3
Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın. Sarılarını bal ile karıştırın, beyazını ise sertleşene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta sarısını yulaf ile karıştırın, sonrasında çırpılmış yumurta akını da ekleyin ve iyice malzemeler iyice karışana kadar yavaşça karıştırın.
Adım 4
18 cm çapında bir fırın kasesini yağlayın ve hazırladığınız yulaf karışımını kaseye dökün. Yaban mersinini üzerine ekleyin. Bu aşamada, arzu ettiğiniz başka donmuş meyveleri ya da reçelleri de kullanabilirsiniz. Kaseyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 30 dakika kadar pişirin.
Adım 5
Pudinginiz pişerken siz de karameli hazırlayın. Sıcak suyu kakao ile karıştırın, hurmaları içine atın ve 5 dakika kadar bekletin. Beklemenin sonunda hurmalara fıstık ezmesini ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ekleyin. Blender yardımıyla iyice karıştırın ve macun haline getirin.
Adım 6
Pişen pudingi hurma karameli ile beraber servis edin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1095
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet