Yaban Mersinli ve Hurma Karamelli Yulaf Pudingi

toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Kim demiş kahvaltıda puding yenmez diye? Bu tatlı yaban mersini ziyafeti ile keyifle başlayacağınız gününüzü enerjik bir şekilde devam ettirebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
yulaf ezmesi
200 ml
badem sütü
2 
yumurta
1 yemek kaşığı
bal
 ¼ tatlı kaşığı
kanola yağı (kalıbı yağlamak için)
 ½ fincan
donmuş yaban mersini

Hurma karameli için:

120 gr
taze, çekirdekleri çıkarılmış hurma
50 ml
sıcak su
1 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
 ½ tatlı kaşığı
kakao
Besin değerleri (porsiyon başı): 2615 kJ  /  625 kcal
19,5 gr Yağ
19,3 gr Protein
100,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Adım 2

Badem sütünü bir tencerede ısıtın. Sonrasında yulafı ekleyin ve ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin. 

Adım 3

Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın. Sarılarını bal ile karıştırın, beyazını ise sertleşene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta sarısını yulaf ile karıştırın, sonrasında çırpılmış yumurta akını da ekleyin ve iyice malzemeler iyice karışana kadar yavaşça karıştırın.

Adım 4

18 cm çapında bir fırın kasesini yağlayın ve hazırladığınız yulaf karışımını kaseye dökün. Yaban mersinini üzerine ekleyin. Bu aşamada, arzu ettiğiniz başka donmuş meyveleri ya da reçelleri de kullanabilirsiniz. Kaseyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 30 dakika kadar pişirin.

Adım 5

Pudinginiz pişerken siz de karameli hazırlayın. Sıcak suyu kakao ile karıştırın, hurmaları içine atın ve 5 dakika kadar bekletin. Beklemenin sonunda hurmalara fıstık ezmesini ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ekleyin. Blender yardımıyla iyice karıştırın ve macun haline getirin.

Adım 6

Pişen pudingi hurma karameli ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1095

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Badem sütünü bir tencerede ısıtın. Sonrasında yulafı ekleyin ve ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin. 

Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırın. Sarılarını bal ile karıştırın, beyazını ise sertleşene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta sarısını yulaf ile karıştırın, sonrasında çırpılmış yumurta akını da ekleyin ve iyice malzemeler iyice karışana kadar yavaşça karıştırın.

18 cm çapında bir fırın kasesini yağlayın ve hazırladığınız yulaf karışımını kaseye dökün. Yaban mersinini üzerine ekleyin. Bu aşamada, arzu ettiğiniz başka donmuş meyveleri ya da reçelleri de kullanabilirsiniz. Kaseyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 30 dakika kadar pişirin.

Pudinginiz pişerken siz de karameli hazırlayın. Sıcak suyu kakao ile karıştırın, hurmaları içine atın ve 5 dakika kadar bekletin. Beklemenin sonunda hurmalara fıstık ezmesini ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ekleyin. Blender yardımıyla iyice karıştırın ve macun haline getirin.

Pişen pudingi hurma karameli ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.