Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
3 
diş sarımsak
 ½ 
küçük soğan
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
beyaz şarap
1 
kutu ton balığı, yağda (= 185 g)
100 gr
sert tofu
2 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
bal
2 yemek kaşığı
rendelenmiş parmesan
1 yemek kaşığı
kapari
 ½ tatlı kaşığı
tuz
Bir miktar taze çekilmiş beyaz biber
Besin değerleri (porsiyon başı): 1009 kJ  /  241 kcal
15,3 gr Yağ
18,7 gr Protein
5,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsak ve soğan soyulur ve ince dilimler halinde doğranır. Bir tencerede yarım yemek kaşığı yağ ısıtılır, sarımsak ve soğan eklenir ve hafifçe kavrulur. Beyaz şarap ilave edilir, kaynatılır ve karışım bir miksere alınır.

Adım 2

Ton balığı iyice süzülür. Bir tencerede ½ yemek kaşığı zeytinyağı daha ısıtılır, ton balığı eklenir ve "kuruyana" kadar kavrulur. 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir ve kısa süre birlikte kavrulur. Karışım bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.

Adım 3

Ton balığı karışımı mikserdeki soğan ve sarımsak karışımına eklenir. Süzülmüş tofu, kalan soya sosu, kalan zeytinyağı, limon suyu, bal eklenir ve püre haline getirilir. Parmesan, kapari, tuz ve karabiber eklenir, kabaca tekrar karıştırılır ve dip sos servis edilir.

Bagna-Cauda dip sosla çok iyi giden yiyecekler:

  • Havuç, kereviz, salatalık, dolmalık biber, turp gibi çiğ sebze çubukları
  • Yeşil kuşkonmaz, taze mısır, karnabahar, brokoli gibi pişmiş sebzeler

Recept-ID: 202

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Sarımsak ve soğan soyulur ve ince dilimler halinde doğranır. Bir tencerede yarım yemek kaşığı yağ ısıtılır, sarımsak ve soğan eklenir ve hafifçe kavrulur. Beyaz şarap ilave edilir, kaynatılır ve karışım bir miksere alınır.

Ton balığı iyice süzülür. Bir tencerede ½ yemek kaşığı zeytinyağı daha ısıtılır, ton balığı eklenir ve "kuruyana" kadar kavrulur. 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir ve kısa süre birlikte kavrulur. Karışım bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.

Ton balığı karışımı mikserdeki soğan ve sarımsak karışımına eklenir. Süzülmüş tofu, kalan soya sosu, kalan zeytinyağı, limon suyu, bal eklenir ve püre haline getirilir. Parmesan, kapari, tuz ve karabiber eklenir, kabaca tekrar karıştırılır ve dip sos servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.