Tofu ve Soya Soslu "Bagna Cauda" Dip Sos
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Sarımsak ve soğan soyulur ve ince dilimler halinde doğranır. Bir tencerede yarım yemek kaşığı yağ ısıtılır, sarımsak ve soğan eklenir ve hafifçe kavrulur. Beyaz şarap ilave edilir, kaynatılır ve karışım bir miksere alınır.
Adım 2
Ton balığı iyice süzülür. Bir tencerede ½ yemek kaşığı zeytinyağı daha ısıtılır, ton balığı eklenir ve "kuruyana" kadar kavrulur. 2 yemek kaşığı soya sosu eklenir ve kısa süre birlikte kavrulur. Karışım bir tabağa alınır ve soğumaya bırakılır.
Adım 3
Ton balığı karışımı mikserdeki soğan ve sarımsak karışımına eklenir. Süzülmüş tofu, kalan soya sosu, kalan zeytinyağı, limon suyu, bal eklenir ve püre haline getirilir. Parmesan, kapari, tuz ve karabiber eklenir, kabaca tekrar karıştırılır ve dip sos servis edilir.
Bagna-Cauda dip sosla çok iyi giden yiyecekler:
- Havuç, kereviz, salatalık, dolmalık biber, turp gibi çiğ sebze çubukları
- Yeşil kuşkonmaz, taze mısır, karnabahar, brokoli gibi pişmiş sebzeler
Recept-ID: 202
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet