Ponzu jölesiyle ızgara karides ve mevsim sebzeleri
Konuklarınızı bu benzersiz lezzetle büyüleyin: Ponzu jölesiyle taçlanmış, zeytinyağıyla lezzetlenmiş ızgara karides ve mevsim sebzeleri. Ağız sulandıran ve her duyuya hitap eden bir iştah açıcı!
Hazırlanış
Adım 1
50 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı agar agar tozu (ya da 4 gr yaprak jelatin)
Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu bir tencereye alın, agar agar tozunu ekleyin ve karıştırın. Agar agar tozu çözülünce, karışımı bir kaba alın ve buzdolabında 1-3 saat arası bekletin.
Eğer yaprak jelatin kullanacaksınız, yumuşaması için 30 dakika kadar suda bekletin.
Adım 2
4 adet kuyruklu karides – ½ kırmızı biber – ½ patlıcan – ½ sakızkabağı – 2 bamya sapı – 2 bebek mısır sapı – 40 ml zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tuz
Fırını 170 °C’ye ısıtın.
Biberi, patlıcanı ve sakızkabağını yıkayın ve küpler halinde kesin. Bebek mısırını ortadan ikiye kesin. Bamyanın tepesini kesin, tuzlayın, soğuk suda yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Doğranmış sebzeleri ve karidesleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. 170 °C’de 15 dakika kadar pişirin.
Adım 3
Sebzeleri bir tabağa alın. Sertleşmiş ponzu jölesini buzdolabından çıkarın, bir çatal yardımıyla ezin ve sebzelerin üzerine dökün.
Püf noktası:
Sebzeleri soğuk servis edin ve bir yaz aperatifi olarak tadını çıkarın.
Mevsime göre en sevdiğiniz sebzeleri kullanın.
Ponzu sirkesi sertleşmeyi engellediği için jelatinin en az 30 dakika suda beklemesi tavsiye edilir.
Recept-ID: 1296
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet