Ponzu jölesiyle ızgara karides ve mevsim sebzeleri
Ponzu jölesiyle ızgara karides ve mevsim sebzeleri

Ponzu jölesiyle ızgara karides ve mevsim sebzeleri

toplam süre150 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
120 dak.soğuma süresi

Konuklarınızı bu benzersiz lezzetle büyüleyin: Ponzu jölesiyle taçlanmış, zeytinyağıyla lezzetlenmiş ızgara karides ve mevsim sebzeleri. Ağız sulandıran ve her duyuya hitap eden bir iştah açıcı!

Malzemeler

2 porsiyon

Ponzu jölesi:

50 ml
su
2 tatlı kaşığı
agar agar tozu (ya da 4 gr yaprak jelatin)
4 
Kuyruklu karides

Mevsim sebzeleri:

 ½ 
kırmızı biber
 ½ 
patlıcan
 ½ 
sakızkabağı
2 
bamya sapı
2 
bebek mısır sapı
40 ml
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz

Hazırlanış

Adım 1

50 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı agar agar tozu (ya da 4 gr yaprak jelatin)

Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu bir tencereye alın, agar agar tozunu ekleyin ve karıştırın. Agar agar tozu çözülünce, karışımı bir kaba alın ve buzdolabında 1-3 saat arası bekletin. 
Eğer yaprak jelatin kullanacaksınız, yumuşaması için 30 dakika kadar suda bekletin.

Adım 2

4  adet kuyruklu karides –  ½  kırmızı biber –  ½  patlıcan –  ½  sakızkabağı – 2  bamya sapı – 2  bebek mısır sapı – 40 ml zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tuz

Fırını 170 °C’ye ısıtın. 

Biberi, patlıcanı ve sakızkabağını yıkayın ve küpler halinde kesin. Bebek mısırını ortadan ikiye kesin. Bamyanın tepesini kesin, tuzlayın, soğuk suda yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Doğranmış sebzeleri ve karidesleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. 170 °C’de 15 dakika kadar pişirin. 

Adım 3

Sebzeleri bir tabağa alın. Sertleşmiş ponzu jölesini buzdolabından çıkarın, bir çatal yardımıyla ezin ve sebzelerin üzerine dökün. 

Püf noktası:

Sebzeleri soğuk servis edin ve bir yaz aperatifi olarak tadını çıkarın.

Mevsime göre en sevdiğiniz sebzeleri kullanın. 

Ponzu sirkesi sertleşmeyi engellediği için jelatinin en az 30 dakika suda beklemesi tavsiye edilir.

Recept-ID: 1296

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

50 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu2 tatlı kaşığı agar agar tozu (ya da 4 gr yaprak jelatin)

Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu bir tencereye alın, agar agar tozunu ekleyin ve karıştırın. Agar agar tozu çözülünce, karışımı bir kaba alın ve buzdolabında 1-3 saat arası bekletin. 
Eğer yaprak jelatin kullanacaksınız, yumuşaması için 30 dakika kadar suda bekletin.

4 adet kuyruklu karides – ½ kırmızı biber – ½ patlıcan – ½ sakızkabağı – 2 bamya sapı – 2 bebek mısır sapı – 40 ml zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı tuz

Fırını 170 °C’ye ısıtın. 

Biberi, patlıcanı ve sakızkabağını yıkayın ve küpler halinde kesin. Bebek mısırını ortadan ikiye kesin. Bamyanın tepesini kesin, tuzlayın, soğuk suda yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Doğranmış sebzeleri ve karidesleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin. 170 °C’de 15 dakika kadar pişirin. 

Sebzeleri bir tabağa alın. Sertleşmiş ponzu jölesini buzdolabından çıkarın, bir çatal yardımıyla ezin ve sebzelerin üzerine dökün. 

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.