

Meksika Usülü Menemen
Aslında “şakşuka” olarak bilinen ve bizdeki menemenden farklı olarak yumurta eklendikten sonra çırpılmayan bir tarifle karşınızdayız. 2 kişilik bu sıcak kahvaltılık, mutfağınızı Meksika baharatlarının kokusuyla dolduracaktır.
Hazırlanış
Adım 1
Zeytinyağını kızartma tavasında ısıtarak başlayın. Sonrasında önceden doğradığınız soğanı yağda soteleyin. Küp küp doğradığınız domatesi, acı biberi, toz kişnişi, defne yapraklarını ve yenibaharları ekleyin. 5 dakika boyunca kavurmaya devam edin.
Adım 2
Fasulyeyi ve Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sonrasında yumurtaları üzerine kırın. Altını kısın ve tavanın üzerini kapatın. Yumurta akı beyazlaşana kadar pişirin.
Adım 3
Servis etmeden önce üzerine susam dökün. Avokado, taze kişniş ve bagetle beraber servis edin. Afiyet olsun.
Recept-ID: 1098
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet