Kolay elmalı mochi
Malzemeler
İç dolgusu için:
Mochi hamuru için:
Garnitür için:
Hazırlanış
Adım 1
İç dolgusu için:
Bir tavada tereyağını eritin.
Adım 2
Küp küp doğranmış elma parçalarını ekleyin ve hafifçe kızarana kadar kızartın.
Adım 3
Şeker ekleyin ve elmaları karamelize edin. Kikkoman soya sosuyla karıştırın.
Adım 4
Soğumaya bırakın.
Adım 5
Mochi hamuru için:
Glütenli pirinç ununu ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba koyun, karıştırın ve kalın bir hamur oluşana kadar yavaş yavaş su ekleyin.
Adım 6
Hamuru 2 dakika (640 watt) mikrodalgaya koyun, karıştırın ve 1 dakika tekrar ısıtın.
Adım 7
Çalışma yüzeyine mısır unu serpin, Mochi hamurunu üzerine koyun, bol mısır unu ile 2-3 mm inceliğinde açın ve soğumaya bırakın. Kurabiye kalıbı yardımıyla 2-4 daire kesin (yaklaşık 7 cm).
Adım 8
Daha önce küp küp kesmiş olduğunuz elma parçalarından her bir parçayı daire şeklinde kestiğiniz hamurların üzerine koyun, hamuru üzerine katlayın, iyice bastırın ve ters çevirin.
Adım 9
Servis tabaklarına dizip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Vanilyalı dondurma ile çok iyi gider.
Recept-ID: 947
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet