Karamel soslu ve fındıklı, nugatlı dondurma
Karamel soslu ve fındıklı, nugatlı dondurma

Karamel soslu ve fındıklı, nugatlı dondurma

4 1 oy
toplam süre 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
8 
top vanilyalı dondurma
1 
adet çikolatalı browni veya çikolatalı muffin, küçük parçalara bölünmüş

Karamel sos için:

75 ml
yağlı krema
75 gr
tereyağı
50 gr
esmer şeker

Nugat için:

150 gr
tozşeker
1 ½ tatlı kaşığı
kıyılmış fındık
Besin değerleri (porsiyon başı):3.023 kJ / 722 kcal
41,9 grYağ
6,3 grProtein
85,1 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Karamel sosun hazırlanması için krema, tereyağı ve esmer şeker küçük bir tavaya koyulur.

Adım 2

Tereyağı ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır ve baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu içine karıştırılır.  

Adım 3

Nugatın hazırlanması için tozşeker 3 – 4 yemek kaşığı suyla tavaya koyulur. Tozşekeri eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, daha sonra baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Eriyen şeker altın rengini alana kadar karıştırmadan beklenir. Ocaktan alınan karamel, üzerine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dikkatlice  koyulur. Üzerine kavrulmuş fındik serpilir ve soğumaya bırakılır. Nugatı, tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp çıtır garnitür olarak kullanabilirsiniz. Dondurmanın, kâsede hazırlanması: kâseye önce biraz karamel sos dökülürr, dondurma ve pasta parçacıkları sırayla üstüste yerleştirilir, nugatla süslenir. Hemen servis edilir!

Adım 4

To make the praline; put the caster sugar in a heavy based pan with 3-4tbsp water. Heat gently until the sugar dissolves, then turn up the heat and let it bubble. Do not stir it, just wait for the sugar solution to turn golden brown. 

Adım 5

Remove from the heat and carefully  pour caramel onto a tray covered with greaseproof paper. Take care, this mixture is very hot and will burn! Scatter the toasted hazelnuts over the top and allow to cool. When completely cold, snap into shards or smaller pieces if you prefer a crunchy crumbly topping.

Adım 6

Assemble the ice cream sundae in a glass: pour in a little butterscotch sauce, add ice cream and cake pieces in alternate layers.  Finish with sauce and top with the praline. Eat immediately!

Recept-ID: 242

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Karamel sosun hazırlanması için krema, tereyağı ve esmer şeker küçük bir tavaya koyulur.

Tereyağı ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır ve baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu içine karıştırılır.  

Nugatın hazırlanması için tozşeker 3 – 4 yemek kaşığı suyla tavaya koyulur. Tozşekeri eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, daha sonra baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Eriyen şeker altın rengini alana kadar karıştırmadan beklenir. Ocaktan alınan karamel, üzerine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dikkatlice  koyulur. Üzerine kavrulmuş fındik serpilir ve soğumaya bırakılır. Nugatı, tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp çıtır garnitür olarak kullanabilirsiniz. Dondurmanın, kâsede hazırlanması: kâseye önce biraz karamel sos dökülürr, dondurma ve pasta parçacıkları sırayla üstüste yerleştirilir, nugatla süslenir. Hemen servis edilir!

To make the praline; put the caster sugar in a heavy based pan with 3-4tbsp water. Heat gently until the sugar dissolves, then turn up the heat and let it bubble. Do not stir it, just wait for the sugar solution to turn golden brown. 

Remove from the heat and carefully  pour caramel onto a tray covered with greaseproof paper. Take care, this mixture is very hot and will burn! Scatter the toasted hazelnuts over the top and allow to cool. When completely cold, snap into shards or smaller pieces if you prefer a crunchy crumbly topping.

Assemble the ice cream sundae in a glass: pour in a little butterscotch sauce, add ice cream and cake pieces in alternate layers.  Finish with sauce and top with the praline. Eat immediately!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.