İspanyol Usulü Midye ve Chorizo Yahnisi
İspanyol Usulü Midye ve Chorizo Yahnisi

İspanyol Usulü Midye ve Chorizo Yahnisi

toplam süre35 dak.
10 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Tütsülemiş toz biber, sarımsak ve maydanozla tatlandırılan, domates sosunda pişirilmiş midye ve chorizo. Zengin umami tadıyla Kikkoman Soya Sosu her zamanki gibi yemeğin lezzetini bir seviye yukarı taşıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
3 yemek kaşığı
zeytin yağı
4 yemek kaşığı
dilimlenmiş chorizo (İspanyol domuz sucuğu)
1 
adet soğan
1 yemek kaşığı
kıyılmış sarımsak
 ½ yemek kaşığı
tütsülenmiş tatlı biber
400 gr
doğranmış domates
500 gr
taze midye
1 avuç
doğranmış maydanoz
 ¼ 
limon
Besin değerleri (porsiyon başı):1966 kJ / 470 kcal
25 grYağ
36 grProtein
24 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı dilimlenmiş chorizo (İspanyol domuz sucuğu) – 1  adet soğan – 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak –  ½ yemek kaşığı tütsülenmiş tatlı biber – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 gr doğranmış domates

Sucuğu orta şiddetteki ateşin üzerinde büyük bir tavada zeytin yağında yaklaşık 2 dakika kavurun. Ateş kısın, üzerine doğradığınız soğanı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca kavurmaya devam. Ardından sarımsağı, biberi ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin. Sonrasında doğranmış domatesi de ekleyin, tavanın altını açın ve tavadaki sıvı miktarı yarıya düşene kadar pişirin.

Adım 2

500 gr taze midye – 1 avuç doğranmış maydanoz –  ¼  limon

Temizlediğiniz midyeleri domates sosunun içerisine karıştırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve midyeler açılana kadar yaklaşık 3-5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Son olarak doğranmış maydanozu üzerine serpin. Hazırladığınız yemeği yanında limonla beraber tabakta veya kâsede servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası:

Yemeği bekletmeden, taze baget ekmekleriyle sosunu sıyırarak yiyin.

Recept-ID: 1162

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı dilimlenmiş chorizo (İspanyol domuz sucuğu) – 1 adet soğan – 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak – ½ yemek kaşığı tütsülenmiş tatlı biber – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 gr doğranmış domates

Sucuğu orta şiddetteki ateşin üzerinde büyük bir tavada zeytin yağında yaklaşık 2 dakika kavurun. Ateş kısın, üzerine doğradığınız soğanı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca kavurmaya devam. Ardından sarımsağı, biberi ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin. Sonrasında doğranmış domatesi de ekleyin, tavanın altını açın ve tavadaki sıvı miktarı yarıya düşene kadar pişirin.

500 gr taze midye – 1 avuç doğranmış maydanoz – ¼ limon

Temizlediğiniz midyeleri domates sosunun içerisine karıştırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve midyeler açılana kadar yaklaşık 3-5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Son olarak doğranmış maydanozu üzerine serpin. Hazırladığınız yemeği yanında limonla beraber tabakta veya kâsede servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.