İspanyol Usulü Midye ve Chorizo Yahnisi
Tütsülemiş toz biber, sarımsak ve maydanozla tatlandırılan, domates sosunda pişirilmiş midye ve chorizo. Zengin umami tadıyla Kikkoman Soya Sosu her zamanki gibi yemeğin lezzetini bir seviye yukarı taşıyor.
Hazırlanış
Adım 1
3 yemek kaşığı zeytin yağı – 4 yemek kaşığı dilimlenmiş chorizo (İspanyol domuz sucuğu) – 1 adet soğan – 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak – ½ yemek kaşığı tütsülenmiş tatlı biber – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 400 gr doğranmış domates
Sucuğu orta şiddetteki ateşin üzerinde büyük bir tavada zeytin yağında yaklaşık 2 dakika kavurun. Ateş kısın, üzerine doğradığınız soğanı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca kavurmaya devam. Ardından sarımsağı, biberi ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin. Sonrasında doğranmış domatesi de ekleyin, tavanın altını açın ve tavadaki sıvı miktarı yarıya düşene kadar pişirin.
Adım 2
500 gr taze midye – 1 avuç doğranmış maydanoz – ¼ limon
Temizlediğiniz midyeleri domates sosunun içerisine karıştırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve midyeler açılana kadar yaklaşık 3-5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Son olarak doğranmış maydanozu üzerine serpin. Hazırladığınız yemeği yanında limonla beraber tabakta veya kâsede servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası:
Yemeği bekletmeden, taze baget ekmekleriyle sosunu sıyırarak yiyin.
Recept-ID: 1162
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet