Elma ve Soya Soslu, Roka ve Kuzu Marulu Salatası

toplam süre 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi

Soya sosu ve elma ile hazırlanan aromatik bir sos roka ve kuzu marulu ikilisi ile beraber bir başka enfes salata tarifinde birleşiyor, bu lezzetli salata sofralarınızda kıtır krutonla beraber renk katıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
60 gr
kuzu marulu
60 gr
roka
80 gr
taze mantar
1 
adet kırmızı soğan
100 gr
çeri domates
1 
adet kırmızı elma
1 
adet avokado (çok olgun olmasın)
Limon suyu
100 ml
elma suyu
1 ½ tatlı kaşığı
kaşığı elma sirkesi
2 ½ tatlı kaşığı
5 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 ½ tatlı kaşığı
hardal
Öğütülmüş karabiber
50 gr
baget ekmeği
Besin değerleri (porsiyon başı): 2530 kJ  /  604 kcal
49,9 gr Yağ
8,6 gr Protein
28,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Marulu ve rokayı yıkayın, ardından kurutun. Mantarları dilimleyin ya da dörde bölün. Soğanı soyun, ardından halkalar halinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Elmayı da yıkadıktan sonra dörde bölün ve orta kısmını çıkarın. Bir parça elmayı kenara ayırın, kalanını ise daha ince dilimler ayırın. Avokadoyu güle benzer şekilde, dipnotta açıklandığı gibi şekillendirin.

Adım 2

Salatanın üzeri için önceden kenara ayırdığınız elma parçasını rendeleyin; elma suyu, elma sirkesi, soya sosu, 3 yemek kaşığı yağ ve hardal ile beraber karabiber de de dökerek karıştırın. Ezerek püre haline getirin.

Adım 3

Baget ekmeğini küp küp doğrayın ve kalan yağda, kıtırlaşana kadar kızartın.

Adım 4

Salatanın üzerine hazırladığınız püreyi dökün, üzerini kızarmış ekmek parçalarını serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

Püf noktası:

Gül şeklinde avokado için avokadoyu ikiye ayırın, çekirdeğini çıkarın ve avokadonun etine biraz limon suyu dökün. Avokadonun kabuğunu dikkatlice soyun ve tekrardan üzerine biraz limon sıkın. Sonrasında avokadoyu 2-3 milimetrelik ince dilimlere ayırın. Dilimlenmiş avokadoyu yana doğru yavaşça yelpaze gibi açın. Böylece elinizde çapraz şekilde yan yana duran dilimlerden oluşan uzun bir avokado şeridi olacak. Şimdi o parçayı dikkatlice spiral şeklinde sarın.

Daha çıtır bir salata için amarant patlağı veya kavrulmuş fındık ya da bademden garnitür yapabilirsiniz.

Az kızartılmış, ortası pembe bırakılmış ton balığı bifteği ile servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1135

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Marulu ve rokayı yıkayın, ardından kurutun. Mantarları dilimleyin ya da dörde bölün. Soğanı soyun, ardından halkalar halinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Elmayı da yıkadıktan sonra dörde bölün ve orta kısmını çıkarın. Bir parça elmayı kenara ayırın, kalanını ise daha ince dilimler ayırın. Avokadoyu güle benzer şekilde, dipnotta açıklandığı gibi şekillendirin.

Salatanın üzeri için önceden kenara ayırdığınız elma parçasını rendeleyin; elma suyu, elma sirkesi, soya sosu, 3 yemek kaşığı yağ ve hardal ile beraber karabiber de de dökerek karıştırın. Ezerek püre haline getirin.

Baget ekmeğini küp küp doğrayın ve kalan yağda, kıtırlaşana kadar kızartın.

Salatanın üzerine hazırladığınız püreyi dökün, üzerini kızarmış ekmek parçalarını serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.