Elma ve Soya Soslu, Roka ve Kuzu Marulu Salatası
Soya sosu ve elma ile hazırlanan aromatik bir sos roka ve kuzu marulu ikilisi ile beraber bir başka enfes salata tarifinde birleşiyor, bu lezzetli salata sofralarınızda kıtır krutonla beraber renk katıyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Marulu ve rokayı yıkayın, ardından kurutun. Mantarları dilimleyin ya da dörde bölün. Soğanı soyun, ardından halkalar halinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Elmayı da yıkadıktan sonra dörde bölün ve orta kısmını çıkarın. Bir parça elmayı kenara ayırın, kalanını ise daha ince dilimler ayırın. Avokadoyu güle benzer şekilde, dipnotta açıklandığı gibi şekillendirin.
Adım 2
Salatanın üzeri için önceden kenara ayırdığınız elma parçasını rendeleyin; elma suyu, elma sirkesi, soya sosu, 3 yemek kaşığı yağ ve hardal ile beraber karabiber de de dökerek karıştırın. Ezerek püre haline getirin.
Adım 3
Baget ekmeğini küp küp doğrayın ve kalan yağda, kıtırlaşana kadar kızartın.
Adım 4
Salatanın üzerine hazırladığınız püreyi dökün, üzerini kızarmış ekmek parçalarını serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası:
Gül şeklinde avokado için avokadoyu ikiye ayırın, çekirdeğini çıkarın ve avokadonun etine biraz limon suyu dökün. Avokadonun kabuğunu dikkatlice soyun ve tekrardan üzerine biraz limon sıkın. Sonrasında avokadoyu 2-3 milimetrelik ince dilimlere ayırın. Dilimlenmiş avokadoyu yana doğru yavaşça yelpaze gibi açın. Böylece elinizde çapraz şekilde yan yana duran dilimlerden oluşan uzun bir avokado şeridi olacak. Şimdi o parçayı dikkatlice spiral şeklinde sarın.
Daha çıtır bir salata için amarant patlağı veya kavrulmuş fındık ya da bademden garnitür yapabilirsiniz.
Az kızartılmış, ortası pembe bırakılmış ton balığı bifteği ile servis edebilirsiniz.
Recept-ID: 1135
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet