Çıtır mısır tanecikli kremalı mısır çorbası
Çıtır mısır tanecikli kremalı mısır çorbası

Çıtır mısır tanecikli kremalı mısır çorbası

toplam süre55 dak.
15 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Bu kadifemsi leziz mısır çorbasının tadını çıkarın. Kavrulmuş mısır taneleri ve tuzlu kremayla, herkesin bayılacağı bir lezzet.

Malzemeler

2 porsiyon
80 gr
soğan
30 gr
tereyağ
200 gr
dondurulmuş ya da konserve mısır
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
mercanköşk
 ½ tatlı kaşığı
kurutulmuş sarmısak
 ½ tatlı kaşığı
kurutulmuş zencefil
400 ml
sebze/et suyu
200 ml
hindistancevizi sütü

Kavrulmuş tohumlar:

10 gr
ayçiçeği
10 gr
kabak çekirdeği
5 gr
chia tohumu

Krem şanti:

100 ml
çift krema
1 tatlı kaşığı
tatlı kırmızı toz biber
Besin değerleri (porsiyon başı):3784 kJ / 904 kcal
72,8 grYağ
26,2 grProtein
29,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

80 gr soğan – 30 gr tereyağ – 200 gr dondurulmuş ya da konserve mısır –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı mercanköşk –  ½ tatlı kaşığı kurutulmuş sarmısak –  ½ tatlı kaşığı kurutulmuş zencefil – 80 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 ml sebze/et suyu – 200 ml hindistancevizi sütü

Soğanı doğrayın ve altın kahverengiye dönene kadar 5 dakika kızartın. Ardından mısırı ve baharatları ekledin, yaklaşık bir dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u, sebze ya da et suyunu ve hindistancevizi sütünü de ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Adım 2

10 gr ayçiçeği – 10 gr kabak çekirdeği – 5 gr chia tohumu

Tohumları bir tavaya alın ve 5 dakika boyunca kahverengiye dönene kadar kavurun.

Adım 3

100 ml çift krema (buzdolabından) – 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber – 15 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğuk kremayı kıvam alana kadar (katılaşana ve kap ters çevrildiğinde hareket etmeyene kadar) köpürtün. Ardından kırmızı toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin. Karışımı ilk adımdaki iki kapa aktarın. Her bir kaba bir porsiyon krem şanti ekleyin ve kavurduğunuz tohumlarla süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarife küp küp doğranmış tavuk göğsü (soğan kavururken) ya da tofu (pişirme sürecinin en sonunda) ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1363

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

80 gr soğan – 30 gr tereyağ – 200 gr dondurulmuş ya da konserve mısır – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı mercanköşk – ½ tatlı kaşığı kurutulmuş sarmısak – ½ tatlı kaşığı kurutulmuş zencefil – 80 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu400 ml sebze/et suyu – 200 ml hindistancevizi sütü

Soğanı doğrayın ve altın kahverengiye dönene kadar 5 dakika kızartın. Ardından mısırı ve baharatları ekledin, yaklaşık bir dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u, sebze ya da et suyunu ve hindistancevizi sütünü de ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.

10 gr ayçiçeği – 10 gr kabak çekirdeği – 5 gr chia tohumu

Tohumları bir tavaya alın ve 5 dakika boyunca kahverengiye dönene kadar kavurun.

100 ml çift krema (buzdolabından) – 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber – 15 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Soğuk kremayı kıvam alana kadar (katılaşana ve kap ters çevrildiğinde hareket etmeyene kadar) köpürtün. Ardından kırmızı toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin. Karışımı ilk adımdaki iki kapa aktarın. Her bir kaba bir porsiyon krem şanti ekleyin ve kavurduğunuz tohumlarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.