Çıtır mısır tanecikli kremalı mısır çorbası
Bu kadifemsi leziz mısır çorbasının tadını çıkarın. Kavrulmuş mısır taneleri ve tuzlu kremayla, herkesin bayılacağı bir lezzet.
Malzemeler
Kavrulmuş tohumlar:
Krem şanti:
Hazırlanış
Adım 1
80 gr soğan – 30 gr tereyağ – 200 gr dondurulmuş ya da konserve mısır – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı mercanköşk – ½ tatlı kaşığı kurutulmuş sarmısak – ½ tatlı kaşığı kurutulmuş zencefil – 80 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 400 ml sebze/et suyu – 200 ml hindistancevizi sütü
Soğanı doğrayın ve altın kahverengiye dönene kadar 5 dakika kızartın. Ardından mısırı ve baharatları ekledin, yaklaşık bir dakika kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u, sebze ya da et suyunu ve hindistancevizi sütünü de ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Adım 2
10 gr ayçiçeği – 10 gr kabak çekirdeği – 5 gr chia tohumu
Tohumları bir tavaya alın ve 5 dakika boyunca kahverengiye dönene kadar kavurun.
Adım 3
100 ml çift krema (buzdolabından) – 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber – 15 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Soğuk kremayı kıvam alana kadar (katılaşana ve kap ters çevrildiğinde hareket etmeyene kadar) köpürtün. Ardından kırmızı toz biber ve Kikkoman Soy Sauce ile lezzetlendirin. Karışımı ilk adımdaki iki kapa aktarın. Her bir kaba bir porsiyon krem şanti ekleyin ve kavurduğunuz tohumlarla süsleyin.
Püf noktası:
Bu tarife küp küp doğranmış tavuk göğsü (soğan kavururken) ya da tofu (pişirme sürecinin en sonunda) ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1363
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet