Çıtır Çikolatalı Cheesecake

toplam süre 100 dak.
5 dak. hazırlık süresi
95 dak. pişme süresi

Malzemeler

12 porsiyon

Taban için:

120 gr
tereyağı
80 gr
şeker
60 gr
ince çekilmiş badem

Süsleme için:

60 gr
sütlü çikolata
2 
paket vanilyalı puding tozu
200 gr
şeker
60 gr
yumuşak tereyağı
2 
yumurta
1 kg
az yağlı quark (veya labne peyniri)
200 ml
bademli içecek (veya normal süt)

Üst malzeme için:

15 gr
ce çekilmiş bad
Besin değerleri (porsiyon başı): 1701 kJ  /  406 kcal
19,8 gr Yağ
14,1 gr Protein
41,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 180°C üst/alt ısıda (160°C konveksiyon) ısıtılır ve yuvarlak bir kek kalıbına (Ø 28-30 cm) pişirme kağıdı yerleştirilir. Tereyağı sıvı olana kadar ısıtılır. Panko ekmek kırıntıları şeker, eritilmiş tereyağı ve bademle karıştırılır, kek kalıbının dibine yayılır, iyice bastırılıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Adım 2

Üst malzeme için çikolata kabaca doğranır ve sıcak su banyosu üzerinde bir kasede eritilir.

Adım 3

Vanilyalı puding tozu, şeker ve tereyağı karıştırılır. Yumurta, quark, bademli içecek ve tatlı soya sosu (alternatif olarak soya sosu + şeker) eklenir, pürüzsüz bir krema elde edinceye kadar karıştırılır ve 100 g'ı kenara alınır. Açık renk krema önceden pişirilmiş tabana yayılır.

Adım 4

Çikolata, kenara ayrılan krema ile karıştırılıp bir yemek kaşığı ile açık renk kremanın üzerine noktalar şeklinde yerleştirilir ve dikkatlice mermer deseni verilir.

Adım 5

Üst malzeme için badem ve panko ekmek kırıntısı karıştırılır, pastanın üzerine serpilir ve yakl. 50 dakika daha pişirilir.

Adım 6

Kek kalıpta yaklaşık 2 saat bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakılır, ardından kek kalıbının halkası çıkarılır ve kekin tamamen soğuması beklenir. Çikolatalı cheesecake dilimlere kesilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 840

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 180°C üst/alt ısıda (160°C konveksiyon) ısıtılır ve yuvarlak bir kek kalıbına (Ø 28-30 cm) pişirme kağıdı yerleştirilir. Tereyağı sıvı olana kadar ısıtılır. Panko ekmek kırıntıları şeker, eritilmiş tereyağı ve bademle karıştırılır, kek kalıbının dibine yayılır, iyice bastırılıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Üst malzeme için çikolata kabaca doğranır ve sıcak su banyosu üzerinde bir kasede eritilir.

Vanilyalı puding tozu, şeker ve tereyağı karıştırılır. Yumurta, quark, bademli içecek ve tatlı soya sosu (alternatif olarak soya sosu + şeker) eklenir, pürüzsüz bir krema elde edinceye kadar karıştırılır ve 100 g'ı kenara alınır. Açık renk krema önceden pişirilmiş tabana yayılır.

Çikolata, kenara ayrılan krema ile karıştırılıp bir yemek kaşığı ile açık renk kremanın üzerine noktalar şeklinde yerleştirilir ve dikkatlice mermer deseni verilir.

Üst malzeme için badem ve panko ekmek kırıntısı karıştırılır, pastanın üzerine serpilir ve yakl. 50 dakika daha pişirilir.

Kek kalıpta yaklaşık 2 saat bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakılır, ardından kek kalıbının halkası çıkarılır ve kekin tamamen soğuması beklenir. Çikolatalı cheesecake dilimlere kesilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.