Çikolata soslu churro

toplam süre 30 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Churro, uzun şeritlere geçirilen, derin yağda kızartılmış çörektir. Tarçınlı şekerle kaplanmış ve zengin çikolata sosuna batırılmıştır!

Malzemeler

4 porsiyon

Churro:

250 ml
su
25 gr
tereyağı
125 gr
şeker
1 ½ tatlı kaşığı
toz tarçın
175 gr
çok amaçlı (saf) un
1 
yumurta
Kızartma yağı

Çikolata sosu:

25 gr
tereyağı
50 ml
kaymak
75 gr
bitter çikolata
Besin değerleri (porsiyon başı): 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 gr Yağ
8,3 gr Protein
74,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Churro hamurunu yapmak için: Su, tereyağı, 25 g şeker, 0,5 tatlı kaşığı tarçın ve soya sosunu bir tavaya koyun. Tereyağı eriyip su kaynayana kadar ısıtın. Unu ekleyin ve yavaş yavaş ısıtarak 2-3 dakika karıştırın. Ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtayı hamurla tamamen bütünleşene kadar karıştırın. Hamuru ucu yıldız şeklinde olan bir sıkma torbasına doldurun. 

Adım 2

Yağı büyük bir sos tavasında veya fritözde 170 dereceye gelene kadar ısıtın. 5-6 cm uzunluğunda hamur şeritleri sıkın. Rengi hafif kahverengileşene ve çıtır çıtır olana kadar 3-4 dakika kızartın. 

Adım 3

1 tatlı kaşığı tarçın ve 100 g şekeri karıştırın. Sıcak churro'ları şeker karışımıyla süsleyin.

Adım 4

Sos için tereyağı, kaymak ve doğranmış çikolatayı küçük bir sos tavasına koyun. Çikolata eriyene ve kaymakla karışana kadar hafifçe ısıtın. Soya sosuyla çeşnilendirin ve churro'larla birlikte servis edin.

Tip

Bu malzemelerden çok sayıda churro porsiyonu çıkar ama daha küçük bir parti yapmak daha zordur. Hamurun tümünü kullanıp daha sonra dondurabilirsiniz. Daha sonra sadece yemek istediğiniz kadar kızartıp birkaç dakika içine lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca, çikolata sosunun yanına vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1059

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Churro hamurunu yapmak için: Su, tereyağı, 25 g şeker, 0,5 tatlı kaşığı tarçın ve soya sosunu bir tavaya koyun. Tereyağı eriyip su kaynayana kadar ısıtın. Unu ekleyin ve yavaş yavaş ısıtarak 2-3 dakika karıştırın. Ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtayı hamurla tamamen bütünleşene kadar karıştırın. Hamuru ucu yıldız şeklinde olan bir sıkma torbasına doldurun. 

Yağı büyük bir sos tavasında veya fritözde 170 dereceye gelene kadar ısıtın. 5-6 cm uzunluğunda hamur şeritleri sıkın. Rengi hafif kahverengileşene ve çıtır çıtır olana kadar 3-4 dakika kızartın. 

1 tatlı kaşığı tarçın ve 100 g şekeri karıştırın. Sıcak churro'ları şeker karışımıyla süsleyin.

Sos için tereyağı, kaymak ve doğranmış çikolatayı küçük bir sos tavasına koyun. Çikolata eriyene ve kaymakla karışana kadar hafifçe ısıtın. Soya sosuyla çeşnilendirin ve churro'larla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.