Çikolata soslu churro
Churro, uzun şeritlere geçirilen, derin yağda kızartılmış çörektir. Tarçınlı şekerle kaplanmış ve zengin çikolata sosuna batırılmıştır!
Hazırlanış
Adım 1
Churro hamurunu yapmak için: Su, tereyağı, 25 g şeker, 0,5 tatlı kaşığı tarçın ve soya sosunu bir tavaya koyun. Tereyağı eriyip su kaynayana kadar ısıtın. Unu ekleyin ve yavaş yavaş ısıtarak 2-3 dakika karıştırın. Ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtayı hamurla tamamen bütünleşene kadar karıştırın. Hamuru ucu yıldız şeklinde olan bir sıkma torbasına doldurun.
Adım 2
Yağı büyük bir sos tavasında veya fritözde 170 dereceye gelene kadar ısıtın. 5-6 cm uzunluğunda hamur şeritleri sıkın. Rengi hafif kahverengileşene ve çıtır çıtır olana kadar 3-4 dakika kızartın.
Adım 3
1 tatlı kaşığı tarçın ve 100 g şekeri karıştırın. Sıcak churro'ları şeker karışımıyla süsleyin.
Adım 4
Sos için tereyağı, kaymak ve doğranmış çikolatayı küçük bir sos tavasına koyun. Çikolata eriyene ve kaymakla karışana kadar hafifçe ısıtın. Soya sosuyla çeşnilendirin ve churro'larla birlikte servis edin.
Tip
Bu malzemelerden çok sayıda churro porsiyonu çıkar ama daha küçük bir parti yapmak daha zordur. Hamurun tümünü kullanıp daha sonra dondurabilirsiniz. Daha sonra sadece yemek istediğiniz kadar kızartıp birkaç dakika içine lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Ayrıca, çikolata sosunun yanına vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.
Recept-ID: 1059
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet