Ceviz ve Armutlu Tarçınlı Çörek

toplam süre 120 dak.
15 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi
80 dak. dinlenme süresi

Bir sonbahar klasiği: ceviz, armut ve soya sosu ile hazırlanmış tarçınlı çörek. Dikkat edin, bu tarifi denedikten sonra başka bir tarçınlı çörek tarifi kullanmak istemeyeceksiniz!

Malzemeler

9 porsiyon

Çörek İçin:

420 gr
buğday unu
7 gr
kuru maya
20 gr
toz şeker
2 
adet yumurta
180 ml
buttermilk (yayık altı suyu/yayık ayran)
125 ml
kanola yağı

İçi İçin:

40 gr
tereyağı
40 gr
toz şeker
1 
adet portakal (kabuğunu rendelemek için)
1 ½ yemek kaşığı
tarçın
1 ½ yemek kaşığı

Ek Olarak:

2 
adet armut
50 gr
ceviz
3 yemek kaşığı
kayısı reçeli
Besin değerleri (porsiyon başı): 1812 kJ  /  433 kcal
23 gr Yağ
9,5 gr Protein
47 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

420 gr buğday unu – 7 gr kuru maya – 20 gr toz şeker – 2  adet yumurta – 180 ml buttermilk (yayık altı suyu/yayık ayran) – 125 ml kanola yağı

Elekten geçirdiğiniz unu şeker ve maya ekleyerek karıştırın. Buttermilki yumurta ve kanola yağı ekleyerek çırpın. Ardından tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir hamur haline getirin ve kabarması için kenarda bekletin. Hamurun yaklaşık iki katına kadar kabarması gerekmekte.

Adım 2

40 gr tereyağı – 40 gr toz şeker – 1  adet portakal (kabuğunu rendelemek için) – 1 ½ yemek kaşığı tarçın – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tereyağını eritin ve şeker, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosu ile karıştırın.

Adım 3

2  adet armut – 50 gr ceviz

Kabaran hamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. İçine hazırladığınız tarçınlı içi sürün ve üzerine ceviz ve küp küp doğranmış armut dilimleri serpin. Ardından hamuru uzun kenarından yuvarlayarak sarın. Sardıktan sonra silindir haline gelen rulonun kenarlarını kapatmak için uçlarının üstüne hafifçe bastırın. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm kalınlığında dilimler kesin.

Adım 4

3 yemek kaşığı apricot jam

Rulodan kestiğiniz dilimleri üzerine pişirme kâğıdı açtığınız tepsi üzerine yan yana dizin.
180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Çörekleri fırından alır almaz üzerine fırça yardımıyla kayısı reçeli sürün.

Recept-ID: 1164

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

420 gr buğday unu – 7 gr kuru maya – 20 gr toz şeker – 2  adet yumurta – 180 ml buttermilk (yayık altı suyu/yayık ayran) – 125 ml kanola yağı

Elekten geçirdiğiniz unu şeker ve maya ekleyerek karıştırın. Buttermilki yumurta ve kanola yağı ekleyerek çırpın. Ardından tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir hamur haline getirin ve kabarması için kenarda bekletin. Hamurun yaklaşık iki katına kadar kabarması gerekmekte.

40 gr tereyağı – 40 gr toz şeker – 1  adet portakal (kabuğunu rendelemek için) – 1 ½ yemek kaşığı tarçın – 1 ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tereyağını eritin ve şeker, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosu ile karıştırın.

2  adet armut – 50 gr ceviz

Kabaran hamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. İçine hazırladığınız tarçınlı içi sürün ve üzerine ceviz ve küp küp doğranmış armut dilimleri serpin. Ardından hamuru uzun kenarından yuvarlayarak sarın. Sardıktan sonra silindir haline gelen rulonun kenarlarını kapatmak için uçlarının üstüne hafifçe bastırın. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm kalınlığında dilimler kesin.

3 yemek kaşığı apricot jam

Rulodan kestiğiniz dilimleri üzerine pişirme kâğıdı açtığınız tepsi üzerine yan yana dizin.
180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Çörekleri fırından alır almaz üzerine fırça yardımıyla kayısı reçeli sürün.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.