

Ceviz ve Armutlu Tarçınlı Çörek
Bir sonbahar klasiği: ceviz, armut ve soya sosu ile hazırlanmış tarçınlı çörek. Dikkat edin, bu tarifi denedikten sonra başka bir tarçınlı çörek tarifi kullanmak istemeyeceksiniz!
Malzemeler
Çörek İçin:
İçi İçin:
Ek Olarak:
Hazırlanış
Adım 1

420 gr buğday unu – 7 gr kuru maya – 20 gr toz şeker – 2 adet yumurta – 180 ml buttermilk (yayık altı suyu/yayık ayran) – 125 ml kanola yağı
Elekten geçirdiğiniz unu şeker ve maya ekleyerek karıştırın. Buttermilki yumurta ve kanola yağı ekleyerek çırpın. Ardından tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir hamur haline getirin ve kabarması için kenarda bekletin. Hamurun yaklaşık iki katına kadar kabarması gerekmekte.
Adım 2

40 gr tereyağı – 40 gr toz şeker – 1 adet portakal (kabuğunu rendelemek için) – 1,5 yemek kaşığı tarçın – 1,5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tereyağını eritin ve şeker, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve Kikkoman soya sosu ile karıştırın.
Adım 3

2 adet armut – 50 gr ceviz
Kabaran hamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. İçine hazırladığınız tarçınlı içi sürün ve üzerine ceviz ve küp küp doğranmış armut dilimleri serpin. Ardından hamuru uzun kenarından yuvarlayarak sarın. Sardıktan sonra silindir haline gelen rulonun kenarlarını kapatmak için uçlarının üstüne hafifçe bastırın. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm kalınlığında dilimler kesin.
Adım 4

3 yemek kaşığı apricot jam
Rulodan kestiğiniz dilimleri üzerine pişirme kâğıdı açtığınız tepsi üzerine yan yana dizin.
180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Çörekleri fırından alır almaz üzerine fırça yardımıyla kayısı reçeli sürün.
Recept-ID: 1164
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet