Kremalı Nohutlu Kavrulmuş Sebze Çorbası
Soğuyan havalarda kendini aratacak bir lezzetle karşınızdayız: koyu kıvamı ve besleyiciliğiyle kök sebzelerle hazırlanan dolu dolu bir çorba! Sebzeleri önceden kavurarak daha derin ve karamelize bir tat elde ediyor ve çorbadan tadanların ikinci tabağı isteyişini keyifle seyrediyoruz.
Malzemeler
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
3 adet patates – ½ tatlı patates – 2 adet havuç – 1 adet soğan – 1 adet pırasa – 1 baş sarımsak – 2 ½ cm zencefil – ½ demet kişniş – 4 ½ yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Sebzeleri yıkayın ve küp küp doğrayın, sarımsak, zencefil ve yeşillikleri ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri bir fırın tepsisine yayın, üzerine yağ döktükten sonra kimyon serpin ve malzemeler altın rengini alana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca fırında pişirin.
Adım 2
1 litre sebze suyu – 200 ml domates passata – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – ½ tatlı kaşığı karışık biber
Fırından çıkan sebzeleri bir tencereye aktarın, sebze suyu ve domates passatayı ekleyin ve 15 dakika boyunca pişirin. Çorba pürüzsüz ve kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Ardından Kikkoman Ponzu Limonlu ve biber ekleyin.
Adım 3
100 gr haşlanmış nohut – 50 gr kereviz – ½ demet taze kişniş – 3 yemek kaşığı ekşi krema
Çorbayı haşlanmış nohut, rendelenmiş kereviz, doğranmış kişniş ve ekşi krema ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Recept-ID: 1150
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet