Kremalı Nohutlu Kavrulmuş Sebze Çorbası

toplam süre 55 dak.
15 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Soğuyan havalarda kendini aratacak bir lezzetle karşınızdayız: koyu kıvamı ve besleyiciliğiyle kök sebzelerle hazırlanan dolu dolu bir çorba! Sebzeleri önceden kavurarak daha derin ve karamelize bir tat elde ediyor ve çorbadan tadanların ikinci tabağı isteyişini keyifle seyrediyoruz.

Malzemeler

3 porsiyon
3 
adet patates
 ½ 
tatlı patates
2 
adet havuç
1 
adet soğan
1 
adet pırasa
1 
baş sarımsak
2 ½ cm
zencefil
 ½ demet
kişniş
4 ½ yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
öğütülmüş kimyon
1 litre
sebze suyu
200 ml
domates passata
3 yemek kaşığı
 ½ tatlı kaşığı
karışık karabiber

Ek olarak:

100 gr
haşlanmış nohut
50 gr
kereviz
 ½ demet
taze kişniş
3 yemek kaşığı
ekşi krema
Besin değerleri (porsiyon başı): 1482 kJ  /  354 kcal
15 gr Yağ
10 gr Protein
43 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3  adet patates –  ½  tatlı patates – 2  adet havuç – 1  adet soğan – 1  adet pırasa – 1  baş sarımsak – 2 ½ cm zencefil –  ½ demet kişniş – 4 ½ yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Sebzeleri yıkayın ve küp küp doğrayın, sarımsak, zencefil ve yeşillikleri ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri bir fırın tepsisine yayın, üzerine yağ döktükten sonra kimyon serpin ve malzemeler altın rengini alana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca fırında pişirin.

Adım 2

1 litre sebze suyu – 200 ml domates passata – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ½ tatlı kaşığı karışık biber

Fırından çıkan sebzeleri bir tencereye aktarın, sebze suyu ve domates passatayı ekleyin ve 15 dakika boyunca pişirin. Çorba pürüzsüz ve kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Ardından Kikkoman Ponzu Limonlu ve biber ekleyin.

Adım 3

100 gr haşlanmış nohut – 50 gr kereviz –  ½ demet taze kişniş – 3 yemek kaşığı ekşi krema

Çorbayı haşlanmış nohut, rendelenmiş kereviz, doğranmış kişniş ve ekşi krema ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Recept-ID: 1150

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3  adet patates –  ½  tatlı patates – 2  adet havuç – 1  adet soğan – 1  adet pırasa – 1  baş sarımsak – 2 ½ cm zencefil –  ½ demet kişniş – 4 ½ yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Sebzeleri yıkayın ve küp küp doğrayın, sarımsak, zencefil ve yeşillikleri ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri bir fırın tepsisine yayın, üzerine yağ döktükten sonra kimyon serpin ve malzemeler altın rengini alana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca fırında pişirin.

1 litre sebze suyu – 200 ml domates passata – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ½ tatlı kaşığı karışık biber

Fırından çıkan sebzeleri bir tencereye aktarın, sebze suyu ve domates passatayı ekleyin ve 15 dakika boyunca pişirin. Çorba pürüzsüz ve kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Ardından Kikkoman Ponzu Limonlu ve biber ekleyin.

100 gr haşlanmış nohut – 50 gr kereviz –  ½ demet taze kişniş – 3 yemek kaşığı ekşi krema

Çorbayı haşlanmış nohut, rendelenmiş kereviz, doğranmış kişniş ve ekşi krema ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.