Kremalı, Limonlu, Alabalıklı Makarna
Ponzu ile marine edilmiş alabalık ve tagliatelle makarnası leziz limonlu krema sosunda birleşiyor ve karşınıza yapımı kolay, lezzeti inanılmaz bir tarif olarak çıkıyor.
Hazırlanış
Adım 1
Balığı büyük küpler halinde kesin ve bir kaseye koyun. 4-5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekledikten sonra karıştırın ve 40 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Adım 2
Sonrasında makarnayı paket üzerindeki talimatları takip ederek az tuzlu suda dişe gelecek kıvamda pişirin.
Adım 3
Makarna pişerken siz de zeytinyağını bir tavada ısıtın ve marine ettiğiniz balık parçalarını kızartmaya başlayın. Balıkların iki tarafını da hafifçe kızartın. Ardından 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve hazırladığınız kremayı ekleyin. Üzerine dilediğiniz miktarda karabiber serpin. Makarnanın piştiği sudan 40-60 ml kadar dökün ve balığın sosu biraz çekmesi için bir kaç dakika kadar pişirin.
Adım 4
Pişen makarnayı süzdükten sonra tavaya ekleyin ve 2 dakika kadar soslu balıkla beraber ısıtın.
Adım 5
Son olarak servis için tabaklara pay ettiğiniz makarnayı taze kekik ile süsleyin. Afiyet olsun
Recept-ID: 1146
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet