Kremalı, Limonlu, Alabalıklı Makarna
Kremalı, Limonlu, Alabalıklı Makarna

Kremalı, Limonlu, Alabalıklı Makarna

toplam süre54 dak.
40 dak.marine süresi
8 dak.pişme süresi
6 dak.hazırlık süresi

Ponzu ile marine edilmiş alabalık ve tagliatelle makarnası leziz limonlu krema sosunda birleşiyor ve karşınıza yapımı kolay, lezzeti inanılmaz bir tarif olarak çıkıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
derisiz, kılçıksız gökkuşağı alabalığı filetosu
4 yemek kaşığı
 ½ yemek kaşığı
zeytinyağı
90 gr
çırpılmış krem şanti
100 gr
tagliatelle makarnası
50 ml
makarna suyu (haşlama suyu)
4 
dal kekik
1 tutam
karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı):2154 kJ / 514.5 kcal
22,9 grYağ
28 grProtein
49,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Balığı büyük küpler halinde kesin ve bir kaseye koyun. 4-5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekledikten sonra karıştırın ve 40 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

Adım 2

Sonrasında makarnayı paket üzerindeki talimatları takip ederek az tuzlu suda dişe gelecek kıvamda pişirin.

Adım 3

Makarna pişerken siz de zeytinyağını bir tavada ısıtın ve marine ettiğiniz balık parçalarını kızartmaya başlayın. Balıkların iki tarafını da hafifçe kızartın. Ardından 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve hazırladığınız kremayı ekleyin. Üzerine dilediğiniz miktarda karabiber serpin. Makarnanın piştiği sudan 40-60 ml kadar dökün ve balığın sosu biraz çekmesi için bir kaç dakika kadar pişirin.

Adım 4

Pişen makarnayı süzdükten sonra tavaya ekleyin ve 2 dakika kadar soslu balıkla beraber ısıtın.

Adım 5

Son olarak servis için tabaklara pay ettiğiniz makarnayı taze kekik ile süsleyin. Afiyet olsun

Recept-ID: 1146

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Balığı büyük küpler halinde kesin ve bir kaseye koyun. 4-5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ekledikten sonra karıştırın ve 40 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

Sonrasında makarnayı paket üzerindeki talimatları takip ederek az tuzlu suda dişe gelecek kıvamda pişirin.

Makarna pişerken siz de zeytinyağını bir tavada ısıtın ve marine ettiğiniz balık parçalarını kızartmaya başlayın. Balıkların iki tarafını da hafifçe kızartın. Ardından 1-2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu ve hazırladığınız kremayı ekleyin. Üzerine dilediğiniz miktarda karabiber serpin. Makarnanın piştiği sudan 40-60 ml kadar dökün ve balığın sosu biraz çekmesi için bir kaç dakika kadar pişirin.

Pişen makarnayı süzdükten sonra tavaya ekleyin ve 2 dakika kadar soslu balıkla beraber ısıtın.

Son olarak servis için tabaklara pay ettiğiniz makarnayı taze kekik ile süsleyin. Afiyet olsun

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.