Tiftiklenmiş kral mantarlı Bao
Tiftiklenmiş kral mantarlı Bao

Tiftiklenmiş kral mantarlı Bao

toplam süre150 dak.

Sofistike bir vejetaryen lezzet: yumuşak ve kabarık bao ekmeklerinin içinde bu sefer domuz eti yerine tiftiklenmiş kral mantarı var. Havuç turşusu ile tatlı ve baharatlı sosuyla iddialı bir sokak yemeği!

Malzemeler

10 porsiyon

Hamur:

1 kg
buğday unu
2 tatlı kaşığı
şeker
2 tatlı kaşığı
tuz
2 
paket kuru maya (her bir paket 8 g)
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
2 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
400 ml
su
100 ml
süt
2 yemek kaşığı
sıvı yağ

İç harcı:

3 kg
kral mantarı
3 
soğan
6 
diş sarımsak
100 gr
zencefil
2 
demet taze soğan
100 gr
şeker
Kızartmalık sıvı yağ

Havuç turşusu:

250 ml
pirinç sirkesi
250 ml
su
250 gr
şeker
10 gr
tuz
2 kg
havuç

Servis için:

100 gr
doğranmış taze soğan
100 gr
doğranmış kişniş
150 gr
mikro filiz

Hazırlanış

Hamur: Su, süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. Ardından karışıma un, sirke ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur haline getirin. 1 saat kabarmaya bırakın. Sonra hamuru açın, kabartma tozu serpin ve yoğurun. Ardından tekrar yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.

İç harcı: Soğanı ince ince dilimleyin, zencefil, taze soğan ve sarımsağı doğrayın. Mantarları bir çatalla ayırın veya ince şeritler halinde kesip Kikkoman Soya Sosunda 15 dakika marine edin. Artan suyu süzün. Mantarları dağılmaya başlayana kadar yağda kızartın. Üzerine önce sarımsak, taze soğan ve zencefili, ardından Kikkoman Kimchi Acı Biberli sos, Kikkoman Teriyaki Glaze sos, sirke ve şekeri ekleyin. Karıştırarak kızartmaya devam edin. 

Havuç turşusu: Havucu kibrit çöpü şeklinde ve boyutunda kesip büyük bir kapta sirke, şeker, Kikkoman Kimchi Acı Biber sos, su ve tuz ile en az 1 saat, tercihen bir gece buzdolabında marine edin.

Bao: Hamuru 20 parçaya bölün, her birini bir top haline getirin ve yaklaşık 0,5 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın. Üzerine fırçayla yağ sürün ve ortasından katlayın. Hazırlanan baoları bir bambu sepetle veya buharlı pişiricide yaklaşık 15 dakika buharda pişirin.

Servis için: Baoları kral mantarı karışımıyla doldurup havuç turşusu ve taze otlarla servis edin.

Püf noktası

Recept-ID: F1018

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.