

Tiftiklenmiş kral mantarlı Bao
Sofistike bir vejetaryen lezzet: yumuşak ve kabarık bao ekmeklerinin içinde bu sefer domuz eti yerine tiftiklenmiş kral mantarı var. Havuç turşusu ile tatlı ve baharatlı sosuyla iddialı bir sokak yemeği!
Malzemeler
Hamur:
İç harcı:
Havuç turşusu:
Servis için:
Hazırlanış
Hamur: Su, süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. Ardından karışıma un, sirke ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur haline getirin. 1 saat kabarmaya bırakın. Sonra hamuru açın, kabartma tozu serpin ve yoğurun. Ardından tekrar yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
İç harcı: Soğanı ince ince dilimleyin, zencefil, taze soğan ve sarımsağı doğrayın. Mantarları bir çatalla ayırın veya ince şeritler halinde kesip Kikkoman Soya Sosunda 15 dakika marine edin. Artan suyu süzün. Mantarları dağılmaya başlayana kadar yağda kızartın. Üzerine önce sarımsak, taze soğan ve zencefili, ardından Kikkoman Kimchi Acı Biberli sos, Kikkoman Teriyaki Glaze sos, sirke ve şekeri ekleyin. Karıştırarak kızartmaya devam edin.
Havuç turşusu: Havucu kibrit çöpü şeklinde ve boyutunda kesip büyük bir kapta sirke, şeker, Kikkoman Kimchi Acı Biber sos, su ve tuz ile en az 1 saat, tercihen bir gece buzdolabında marine edin.
Bao: Hamuru 20 parçaya bölün, her birini bir top haline getirin ve yaklaşık 0,5 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın. Üzerine fırçayla yağ sürün ve ortasından katlayın. Hazırlanan baoları bir bambu sepetle veya buharlı pişiricide yaklaşık 15 dakika buharda pişirin.
Servis için: Baoları kral mantarı karışımıyla doldurup havuç turşusu ve taze otlarla servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1018
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet