Balkabağı ve rösti ekmeğinde tavuk burger
Balkabağı ve rösti ekmeğinde tavuk burger

Balkabağı ve rösti ekmeğinde tavuk burger

toplam süre45 dak.
30 dak.hazırlık süresi
6-8 dak.pişme süresi
30-60 dak.waiting time

Klasik tavuk burger ekmeğinin yerini leziz balkabağı rösti alıyor. Yanında daKikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ile tamamlanan baharatlı sos ve leziz lahana salatası.

Malzemeler

10 porsiyon

Et için:

10 
tavuk budu (her biri 70 gr; derisiz ve kemiksiz)
40 gr
zeytinyağı
40 gr
limon suyu
12 gr
sarmısak (doğranmış)
10 gr
tuz
3 gr
kuru kekik
125 gr
un (tip 405)
15 gr
kabartma tozu
2 gr
kırmızı toz biber
2 gr
sarmısak tozu
2 gr
soğan tozu
240 ml
soğuk su
Kızartma yağı

Salata için:

350 gr
doğranmış mor lahana
80 gr
rende havuç
55 gr
mayonez
30 gr
yaban turpu
20 ml
elma sirkesi
25 gr
esmer şeker

Sos için:

250 gr
süzme yoğurt
30 gr
kapari (doğranmış)
15 gr
limon suyu
5 gr
limon kabuğu rendesi
25 gr
mayonez

Balbakağı rösti:

1,2 kg
rende balkabağı
250 gr
buğday unu (tip 405)
150 gr
yumurta
2 gr
toz tarçın
30 gr
zeytinyağı
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, süt, yumurta, hardal, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
345 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Et, yaklaşık 100 gr
  • Balkabağı rösti, yaklaşık 160 gr
  • Salata, yaklaşık 50 gr
  • Sos, yaklaşık 35 gr

Hazırlanış

Adım 1

Tavuğu bir kaba alın ve zeytinyağı, limon suyu, sarmısak, su ve kekikle karıştırın. Eti iyice marinasyona bulayın ve 30-60 dakika dolapta marine edin.

Adım 2

Bu esnada, hamuru hazırlayın. Un, kabartma tozu, kırmızı toz biber, toz sarmısak, toz soğan ve tuzu soğuk suyla karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağı, kızartma işlemi için önceden 175 °C’ye ısıtın.

Adım 3

Mor lahana, havuç, mayonez, yaban turpu, sirke, şeker ve Kikkoman Soy Sauce’u bir kapta karıştırın. Bir kenara alın.

Adım 4

Küçü bir kapta yoğurt, mayonez, kapari, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki’yi, karışım pürüzsüzleşene kadar karıştırın.

Adım 5

Tavuk parçalarını hamura batırın ve kızgın yağda 6-8 dakika kızartın.

Adım 6

Bir başka kapta, balkabağını un, yumurta, tarçın ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ile karıştırın.

Adım 7

Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Röstiden 80 gramlık parçalar alarak orta ateşte her yüzünü altın kahverengi olana kadar 3-4 dakika kızartın.

Adım 8

Pişmiş röstilerin üzerine fırça yardımıyla sos sürün. Tavuk parçalarını ve salatayı üzerine koyun, ardından ikinci röstiyle üzerini kapatın.

Püf noktası:

Kızarmış tavuk parçalarını daha uzun süre çıtır tutmak için, hepsini bir mutfak havlusuna oyun ve tel ızgara üzerinde saklayın.

Recept-ID: F1044

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.