

Balkabağı ve rösti ekmeğinde tavuk burger
Klasik tavuk burger ekmeğinin yerini leziz balkabağı rösti alıyor. Yanında daKikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ile tamamlanan baharatlı sos ve leziz lahana salatası.
Malzemeler
Et için:
Salata için:
Sos için:
Balbakağı rösti:
- Et, yaklaşık 100 gr
- Balkabağı rösti, yaklaşık 160 gr
- Salata, yaklaşık 50 gr
- Sos, yaklaşık 35 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tavuğu bir kaba alın ve zeytinyağı, limon suyu, sarmısak, su ve kekikle karıştırın. Eti iyice marinasyona bulayın ve 30-60 dakika dolapta marine edin.
Adım 2
Bu esnada, hamuru hazırlayın. Un, kabartma tozu, kırmızı toz biber, toz sarmısak, toz soğan ve tuzu soğuk suyla karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağı, kızartma işlemi için önceden 175 °C’ye ısıtın.
Adım 3
Mor lahana, havuç, mayonez, yaban turpu, sirke, şeker ve Kikkoman Soy Sauce’u bir kapta karıştırın. Bir kenara alın.
Adım 4
Küçü bir kapta yoğurt, mayonez, kapari, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki’yi, karışım pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
Adım 5
Tavuk parçalarını hamura batırın ve kızgın yağda 6-8 dakika kızartın.
Adım 6
Bir başka kapta, balkabağını un, yumurta, tarçın ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki ile karıştırın.
Adım 7
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Röstiden 80 gramlık parçalar alarak orta ateşte her yüzünü altın kahverengi olana kadar 3-4 dakika kızartın.
Adım 8
Pişmiş röstilerin üzerine fırça yardımıyla sos sürün. Tavuk parçalarını ve salatayı üzerine koyun, ardından ikinci röstiyle üzerini kapatın.
Püf noktası:
Kızarmış tavuk parçalarını daha uzun süre çıtır tutmak için, hepsini bir mutfak havlusuna oyun ve tel ızgara üzerinde saklayın.
Recept-ID: F1044
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet