

Sonbahar mantarları, safran, kale ve furikake ile jambalaya
Japonya, Louisiana ile buluşuyor. Klasik Creole yemeği jambalaya'yı mantar ve karalahanayla yeni bir dokunuşla sunuyoruz. Kikkoman Kimchi Chili Sauce ve Kikkoman Soy Sauce gerekli baharatı ve dengeli lezzeti sağlıyor. Bu leziz yemek, üzerine Japon furikake serpilerek servis ediliyor
Malzemeler
Jambalaya için:
Furikake için:
- Jambalaya, 450 gr
- Furikake, yaklaşık 2 gr
Hazırlanış
Adım 1
Zeytinyağında soğan ve sarımsağı 2-3 dakika saydamlaşana kadar soteleyin. Pirinci ekleyin ve 3 dakika daha soteleyin. Domates püresi ve mantarları ekleyin, 3 dakika daha sotelemeye devam edin.
Adım 2
Sebze suyuyla deglaze edin ve Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Chili Sauce for Kimchi ve safranı ekleyin. Pirinç pişene kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Yapışmayı önlemek için ara sıra karıştırın. Bitmesine yaklaşık 5 dakika kala karalahanayı da ekleyin.
Adım 3
Balkabağı çekirdekleri ve susamı yağsız tavada kavurun. Doğranmış nori yapraklarını karışıma ekleyin.
Adım 4
Jambalaya’yı tabaklara servis edin ve furikake ile süsleyin.
Püf noktası:
Sebze suyu miktarı biraz değişiklik gösterebilir. Kullandığınız pişirme gereçlerine bağlı olarak biraz daha fazla veya az gerekebilir.
Nori yaprakları bıçakla kesilmesi zor olduğundan, sebze değirmeni de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1051
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet