Sonbahar mantarları, safran, kale ve furikake ile jambalaya
Sonbahar mantarları, safran, kale ve furikake ile jambalaya

Sonbahar mantarları, safran, kale ve furikake ile jambalaya

toplam süre45 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Japonya, Louisiana ile buluşuyor. Klasik Creole yemeği jambalaya'yı mantar ve karalahanayla yeni bir dokunuşla sunuyoruz. Kikkoman Kimchi Chili Sauce ve Kikkoman Soy Sauce gerekli baharatı ve dengeli lezzeti sağlıyor. Bu leziz yemek, üzerine Japon furikake serpilerek servis ediliyor

Malzemeler

10 porsiyon

Jambalaya için:

400 gr
soğan (doğranmış)
20 gr
sarımsak (ince doğranmış)
300 ml
zeytinyağı
900 gr
kısa taneli pirinç (örneğin, arborio)
100 gr
domates püresi
800 gr
yaban mantarı (temizlenmiş ve küp küp doğranmış)
3 litre
sebze suyu
5 gr
safran
200 gr
karalahana (sapları çıkarılmış, yıkanmış, kırpılmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş)

Furikake için:

7 gr
kabak çekirdeği
7 gr
susam tohumu
6 gr
nori yaprağı (ince doğranmış)
Alerjen içerikler:
Gluten, soya, balık, susam, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
450 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Jambalaya, 450 gr
  • Furikake, yaklaşık 2 gr

Hazırlanış

Adım 1

Zeytinyağında soğan ve sarımsağı 2-3 dakika saydamlaşana kadar soteleyin. Pirinci ekleyin ve 3 dakika daha soteleyin. Domates püresi ve mantarları ekleyin, 3 dakika daha sotelemeye devam edin.

Adım 2

Sebze suyuyla deglaze edin ve Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Chili Sauce for Kimchi ve safranı ekleyin. Pirinç pişene kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Yapışmayı önlemek için ara sıra karıştırın. Bitmesine yaklaşık 5 dakika kala karalahanayı da ekleyin.

Adım 3

Balkabağı çekirdekleri ve susamı yağsız tavada kavurun. Doğranmış nori yapraklarını karışıma ekleyin.

Adım 4

Jambalaya’yı tabaklara servis edin ve furikake ile süsleyin.

Püf noktası:

Sebze suyu miktarı biraz değişiklik gösterebilir. Kullandığınız pişirme gereçlerine bağlı olarak biraz daha fazla veya az gerekebilir.
Nori yaprakları bıçakla kesilmesi zor olduğundan, sebze değirmeni de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1051

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.