

Meyveli sosta ördekli noodle
Meyveli, baharatlı ve inanılmaz derecede lezzetli: Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Kimchi Chili Sauce ve mangodan yapılan meyvemsi sos, leziz ördek ve chow mein noodle’ları sizi bekliyor.
Malzemeler
Ördek için:
Noodle için:
Brokoli için:
Süsleme için:
- Ördek, yaklaşık 130 gr
- Soslu noodle, yaklaşık 250 gr
- Brokoli, yaklaşık 50 gr
- Süsleme, yaklaşık 10 gr
Hazırlanış
Adım 1
Ördek göğsünün derisini baklava dilimi şeklinde çizerek iyice tuzlayın. Derili tarafı soğuk bir tavaya yerleştirip, orta ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca deri çıtırlaşana kadar kızartın. Çevirin ve 3-4 dakika daha kızartın. Ardından, 160 °C üst/alt ısıda, fırında yaklaşık 10 dakika boyunca istenilen pişme derecesine ulaşana kadar bir ızgaranın üzerinde pişirin. Piştikten sonra en az 5 dakika dinlendirin (ideali Hold-o-mat’ta) ve ardından dilimleyin.
Adım 2
Soğanları tereyağında orta ateşte yaklaşık 5 dakika altın kahverengi olana kadar kavurun Kikkoman Kimchi Chili Sauce, Kikkoman Soy Sauce ve mango püresi ile deglaze edin. Üzümleri ve suyu ekleyin, iyice karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Adım 3
Brokoli çiçeklerini tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın, ardından kısa süreliğine soğuk suya batırın.
Adım 4
Noodle’ları paket talimatlarına göre pişirin, süzün ve ihtiyaç duyulana kadar bir kenara ayırın.
Adım 5
Noodle'ları sosla karıştırın ve tabaklara yerleştirin. Dilimlenmiş ördek göğsünü üzerine yerleştirin ve taze soğan, yer fıstığı ve brokoli ile süsleyin.
Püf noktası:
Sosu daha önceden de pişirebilirsiniz!
Recept-ID: F1055
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet