Geyik etli, kimchi’li, patatesli strudel
Geyik etli, kimchi’li, patatesli strudel

Geyik etli, kimchi’li, patatesli strudel

toplam süre 2 Sa 30 dak.
1 Sa hazırlık süresi
1 Sa 30 dak. pişme süresi

Strudel, sadece bir tatlı olmaktan çıkıyor. Bu baharatlı ve tuzlu versiyon, etkileyici bir ana yemek. Kikkoman Kimchi Chili Sauce, yemeğe derinlik ve kendine özgü bir aroma katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Strudel için:

900 gr
soyulmuş, iri doğranmış dayanıklı patates (waxy)
4 
yaprak strudel hamuru (yaklaşık 25 × 30 cm)
100 gr
eritilmiş tereyağı
21 gr
yumurta sarısı (yaklaşık 2 orta boy yumurta)
60 ml
tam yağlı süt
10 gr
susam

Sos için:

60 ml
balzamik sirke
60 gr
orta acılıkta hardal
60 gr
bal
100 ml
ceviz yağı

Salata için:

20 gr
tereyağı
800 gr
dilimlenmiş armut
100 ml
beyaz şarap
200 gr
hazır yıkanmış kuzukulağı (lamb's lettuce)

Ek olarak:

60 ml
bitkisel yağ
1,6 kg
temizlenmiş geyik sırtı
Tuz
Karabiber
Kırmızı filiz
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, balık, sülfitler, sert kabuklu yemişler, hardal, süt
Porsiyon başına ağırlık:
360
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • Et: Yaklaşık 130 gr
  • Strudel: Yaklaşık 100 gr
  • Armut: Yaklaşık 80 gr
  • Vinaigrette: Yaklaşık 30 gr
  • Salata: Yaklaşık 20 gr
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Fırını 180°C (fanlı) ayarda önceden ısıtın. Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Hafifçe ezin ve içine Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u ekleyip karıştırın. İki adet strudel hamurunu üst üste yerleştirin, her katı eritilmiş tereyağı ile fırçalayın. Patates karışımını uzun kenarın alt üçte birlik kısmına yayın. Kenarları hafifçe içe katlayarak sıkıca rulo yapın. Yumurta sarısı ve süt karışımıyla üzerini kaplayın (glaze edin), susam serpin ve yaklaşık 30 dakika boyunca, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

Adım 2

Sosu hazırlamak için, Kikkoman Soy Sauce, balzamik sirke, hardal ve balı yüksek bir kapta el blender’ı ile karıştırın. Ardından ceviz yağını yavaşça ekleyin. Bir kenara alın.

Adım 3

Bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Armut dilimlerini ekleyin ve olgunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1 dakika soteleyin. Beyaz şarapla tavadaki tortuyu çözüp sıvılaştırın (deglaze edin) ve 1-2 dakika kadar sıvı azalana dek pişirin.

Adım 4

Geyik etini pişirmek için, büyük bir tavada ya da ideal olarak ızgara tavada yağı ısıtın. Geyik sırtını tüm yüzeylerinden 3-4 dakika mühürleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından 160°C (üst/alt ısıtmalı) fırında yaklaşık 10-15 dakika, iç sıcaklık 54°C olacak şekilde, orta az pişmiş (medium rare) olana kadar fırınlayın.

Adım 5

Strudel’i dilimleyin, geyik etini yuvarlak dilimler halinde kesin. Kuzukulağını ve armutları tabaklara yerleştirin, üzerlerine sos gezdirin. Üzerine geyik eti ve strudel parçalarını yerleştirerek servis edin. Dilerseniz, kırmızı filizle süsleyebilirsiniz.

Püf noktası

Alakart servis için, patates karışımını küçük boy porsiyonluk strudel’ler hâlinde şekillendirin ve siparişe göre fırınlayın.

Recept-ID: F1095

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.