

Yeşil Bitki Soslu ve Acılı Biftekli Empanada
Popüler atıştırmalık:
İspanya, Orta ve Güney Amerika'da bu dolgulu çörekleri her köşe başında bulabilirsiniz. Sulu dana eti, aromatik baharatlar, çıtır hamur ve ferahlatıcı naneli kişnişli sos bu çörekleri bir sokak lezzeti vazgeçilmezi haline getirmektedir.
Malzemeler
İç harcı:
Hamur:
Bitki sosu:
Hazırlanış
İç harcı: Sarımsak ve jalapeño'yu ince ince, soğanları küp küp doğrayıp hepsini kıyma, Kikkoman Soya Sosu, limon kabuğu rendesi ve baharatlar ile karıştırın.
Hamur: Çırpılmış yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Folyoya sarın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğutulmuş hamuru ince bir şekilde açın ve daireler kesin. Her dairenin üzerine bir miktar iç harç koyup ikiye katlayın. Empanadaları fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında büyüklüğüne göre 30-45 dakika pişirin.
Bitki Sosu: Tüm malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Püf noktası
Recept-ID: F1006
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet