

Vietnam sebzeleriyle ıspanaklı börek
Klasik böreğe bambaşka bir lezzet katıyoruz! Ispanak ve beyaz peynir, Vietnam lezzetleri eşliğinde salamura sebzelerle bir araya geliyor. Son sözü ise Kikkoman Soy Sauce söylüyor!
Malzemeler
Börek için:
Sebzeler için:
- Börek (Her biri 35’er gr 3 börek)
- Sebzeler, yaklaşık 170 gr
Hazırlanış
Adım 1
Ispanak, soğan ve sarımsağı kolza yağında yaklaşık 5 dakika soteleyin. Ardından yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın.
Adım 2
Beyaz peynir, muskat ve dereotunu ekleyin. İyice karıştırın. Bir kenara alın.
Adım 3
Sütü, yumurta sarısıyla karıştırın. Yufkayı dörde bölün ve her bir parçaya ıspanaklı karışımdan 20 gram kadar ekleyin. Köşeleri yumurta karışımıyla fırçalayın ve kıvırın. Bu süreci tüm malzemeleri kullanana kadar devam ettirin. Börekleri yumurta karışımıyla fırçalayın ve siyah kimyon ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında fanlı olarak 180 °C’de altın kahverengiye dönene kadar 15 dakika pişirin.
Adım 4
Bir kaba havuç, salatalık, turp ve taze soğanları koyun. Kikkoman Soy Sauce, şeker ve sirkeyle karıştırın. Dolaba alın.
Adım 5
Servis başına üç böreği salamura sebzelerle birlikte servis ederken fıstıkla süsleyin.
Püf noktası:
Hamurun kurumasını engellemek için, üzerini her zaman nemli bezle kapatın. Börekler, pişirmeden önce dondurulabilir. Daha sonra dondurulmuş bir şekilde fırında
Recept-ID: F1049
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet