Vietnam sebzeleriyle ıspanaklı börek
Vietnam sebzeleriyle ıspanaklı börek

Vietnam sebzeleriyle ıspanaklı börek

toplam süre30 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
5 dak.soğuma süresi

Klasik böreğe bambaşka bir lezzet katıyoruz! Ispanak ve beyaz peynir, Vietnam lezzetleri eşliğinde salamura sebzelerle bir araya geliyor. Son sözü ise Kikkoman Soy Sauce söylüyor!

Malzemeler

10 porsiyon

Börek için:

1,3 kg
buzu çözülmüş dondurulmuş ıspanak (ince ince doğranmış ve suyu sıkılarak çıkarılmış)
500 gr
beyaz soğan (doğranmış)
30 gr
sarmısak (doğranmış)
100 ml
kolza yağı
600 gr
ezilmiş beyaz peynir
10 gr
rende muskat
20 gr
doğranmış dereotu
80 ml
tam yağlı süt
100 gr
yumurta sarısı
500 gr
yufka (48 cm x 36.5 cm, her biri 37 gram)
30 gr
çörek otu

Sebzeler için:

400 gr
havuç (jülyen doğranmış)
400 gr
salatalık (jülyen doğranmış)
200 gr
turp (jülyen doğranmış)
100 gr
taze soğan (doğranmış)
150 gr
pudra şekeri
200 ml
pirinç sirkesi
50 gr
tuzlu fıstık (doğranmış)
Alerjen içerikler:
Yumurta, süt, gluten, yer fıstığı, soya, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
270 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Börek (Her biri 35’er gr 3 börek)
  • Sebzeler, yaklaşık 170 gr

Hazırlanış

Adım 1

Ispanak, soğan ve sarımsağı kolza yağında yaklaşık 5 dakika soteleyin. Ardından yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın.

Adım 2

Beyaz peynir, muskat ve dereotunu ekleyin. İyice karıştırın. Bir kenara alın.

Adım 3

Sütü, yumurta sarısıyla karıştırın. Yufkayı dörde bölün ve her bir parçaya ıspanaklı karışımdan 20 gram kadar ekleyin. Köşeleri yumurta karışımıyla fırçalayın ve kıvırın. Bu süreci tüm malzemeleri kullanana kadar devam ettirin. Börekleri yumurta karışımıyla fırçalayın ve siyah kimyon ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında fanlı olarak 180 °C’de altın kahverengiye dönene kadar 15 dakika pişirin.

Adım 4

Bir kaba havuç, salatalık, turp ve taze soğanları koyun. Kikkoman Soy Sauce, şeker ve sirkeyle karıştırın. Dolaba alın.

Adım 5

Servis başına üç böreği salamura sebzelerle birlikte servis ederken fıstıkla süsleyin.

Püf noktası:

Hamurun kurumasını engellemek için, üzerini her zaman nemli bezle kapatın. Börekler, pişirmeden önce dondurulabilir. Daha sonra dondurulmuş bir şekilde fırında

Recept-ID: F1049

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.