Udon eşliğinde bira aromalı teriyaki domuz budu
Udon eşliğinde bira aromalı teriyaki domuz budu

Udon eşliğinde bira aromalı teriyaki domuz budu

toplam süre135 dak.
45 dak.hazırlık süresi
45 dak.pişme süresi
45 dak.pişme süresi

Bavyera’nın klasik tarifi Japon mutfağıyla yeniden yaratıldı. Kim derdi ki domuz budu ve Kikkoman Soy Sauce birbirine çok yakışacak?

Malzemeler

10 porsiyon

Domuz budu için:

2 kg
domuz budu (kemiksiz ve pişmiş olarak net 820 gr)
10 gr
çekilmemiş biber
2 gr
defne yaprağı

Sos için:

150 gr
doğranmış arpacık soğanı
15 gr
doğranmış sarmısak
25 gr
doğranmış zencefil
50 ml
kolza yağı
1 ¼ litre
siyah bira
25 gr
bal
300 gr
donmuş edamame
500 gr
kırmızı biber (şeritler halinde kesilmiş)
100 gr
tereyağı (parçalar halinde)
60 gr
mısır unu
160 ml
su

Ek olarak:

2 kg
udo noodle’ları
20 gr
susam
Alerjen içerikler:
Laktoz, susam, soya, gluten
Porsiyon başına ağırlık:
450 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Udon noodle’ları (yaklaşık 200 gr)
  • Et (yaklaşık 80 gr) - Sebze (yaklaşık 70 gr)
  • Sos (yaklaşık 100 gr)
  • Susam (yaklaşık 2 gr, süsleme için)

Hazırlanış

Adım 1

Domuz budunu düdüklü tencerede su, biber ve defne yaprağıyla birlikte 45 dakika boyunca yumuşayana kadar kaynatın. Ardından kemiği ayırın ve etleri parçalayın. Bir sonraki aşamaya kadar bir kenarda bekletin.

Adım 2

Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve zencefili kolza yağının yarısında 1 dakika boyunca soteleyin. Bira ve Kikkoman Soy Sauce ile deglaze edin. Balı ekleyin ve sosu bir litreye düşürerek, orta ateşte yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.

Adım 3

Kırmızı biberi ve edamameyi kalan yağda yaklaşık 5 dakika boyunca soteleyin.

Adım 4

Tereyağını sosa ekleyin. Mısır ununu suyla karıştırın ve bunu, sosu koyulaştırmak için kullanın. Ateşi kısın, eti ve sebzeleri sosa ekleyin.

Adım 5

Udon noodle’larını tuzlu suda yaklaşık 1 dakika kaynatın. Udon’ları et, sebze ve sosla birlikte küçük bir tencerede tekrar ısıtın ve susamla süsleyerek servis yapın.

Püf noktası:

Eğer udon noodle’larını saklamak isterseniz, yapışmalarını engellemek için piştikten sonra yağa atın ve serin bir yerde saklayın.

Recept-ID: F1029

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.