

Udon eşliğinde bira aromalı teriyaki domuz budu
Bavyera’nın klasik tarifi Japon mutfağıyla yeniden yaratıldı. Kim derdi ki domuz budu ve Kikkoman Soy Sauce birbirine çok yakışacak?
Malzemeler
Domuz budu için:
Sos için:
Ek olarak:
- Udon noodle’ları (yaklaşık 200 gr)
- Et (yaklaşık 80 gr) - Sebze (yaklaşık 70 gr)
- Sos (yaklaşık 100 gr)
- Susam (yaklaşık 2 gr, süsleme için)
Hazırlanış
Adım 1
Domuz budunu düdüklü tencerede su, biber ve defne yaprağıyla birlikte 45 dakika boyunca yumuşayana kadar kaynatın. Ardından kemiği ayırın ve etleri parçalayın. Bir sonraki aşamaya kadar bir kenarda bekletin.
Adım 2
Arpacık soğanlarını, sarımsağı ve zencefili kolza yağının yarısında 1 dakika boyunca soteleyin. Bira ve Kikkoman Soy Sauce ile deglaze edin. Balı ekleyin ve sosu bir litreye düşürerek, orta ateşte yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.
Adım 3
Kırmızı biberi ve edamameyi kalan yağda yaklaşık 5 dakika boyunca soteleyin.
Adım 4
Tereyağını sosa ekleyin. Mısır ununu suyla karıştırın ve bunu, sosu koyulaştırmak için kullanın. Ateşi kısın, eti ve sebzeleri sosa ekleyin.
Adım 5
Udon noodle’larını tuzlu suda yaklaşık 1 dakika kaynatın. Udon’ları et, sebze ve sosla birlikte küçük bir tencerede tekrar ısıtın ve susamla süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Eğer udon noodle’larını saklamak isterseniz, yapışmalarını engellemek için piştikten sonra yağa atın ve serin bir yerde saklayın.
Recept-ID: F1029
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet