

Tofu, somon ve karidesli Tayland usulü limon çorbası
Tayland usulü lezzet bombası: Misket limonlu ve limon otlu bu hafif çorba lezzetli ve egzotik kokuyor. İçerdiği somon, karides, bol sebze ve tofu ise çorbanın değerine değer katıyor. Kikkoman Soya Sosu da çorbanın tadını güzel bir şekilde tamamlıyor.
Malzemeler
Çorba:
Servis için:
Hazırlanış
Çorba: Sarımsak, zencefil ve biberi aromalarını salmaya başlayana kadar kızartın. Somonun derisini soyun ve tofu ile birlikte küp küp doğrayın. Patlıcanı büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölüp parçalara ayırın. Mantarları şeritler halinde kesin. Havuçları kibrit çöpü büyüklüğünde çubuklara, bezelyeleri ise üçe bölün. Sebze suyunu ve Kaffir lime yapraklarını büyük bir tencerede ısıtın. Limon otunu doğrayın ve karışıma ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından hindistan cevizi sütünü, sebzeleri (brokolini hariç), balık sosunu ve Kikkoman Soya Sosunu da karışıma ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar piştikten sonra brokoliyi ve Tayland fesleğenini ekleyip 5 dakika daha pişirin. Son olarak, limon suyu, balık, tofu ve karidesleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Servis için: Üzerine biraz Tayland fesleğeni yaprağı ve kişniş yaprağı serpip limon dilimleri ile servis edin.
Püf noktası
Recept-ID: F1023
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet