

Tereyağlık burger ekmeğinde biber salsalı pljeskavica
Bu leziz burgerde Asya ve Balkanlar bir araya geliyor. Pljeskavica ekmek görevi görürken, kırmızı biberli salsa ve baharatlı Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile tamamlanıyor.
Malzemeler
Pljeskavica için:
Salsa için:
Burger ekmeği için:
- Burger ekmeği, yaklaşık 85 gr (tereyağ dahil)
- Köfte, yaklaşık 160 gr
- Salsa, yaklaşık 100 gr
Hazırlanış
Adım 1
Soğan, kıyma, biber tozu ve kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın. 190 gramlık burger köfteleri oluşturun. İki tarafını da yaklaşık 4 dakika boyunca ayçiçek yağında ızgara yapın ya da kızartın.
Adım 2
Kırmızı biber, Kikkoman Kimchi Chili Sauce, soğan ve kişnişi karıştırın.
Adım 3
Ekmekleri ikiye bölün ve kesilmiş yüzü orta ateşte 3 dakika yağda kızartın.
Adım 4
Ekmeklerin alt kısmına salsa sürün, köfteleri üzerlerine yerleştirin ve ekmeğin diğer yarısını da en tepeye koyun.
Püf noktası:
Her köfteyi, aralarına yağ geçirmeyen kâğıtlardan koyarak dondurabilirsiniz.
Recept-ID: F1041
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet