

Tavuk, balkabağı, zerdeçallı pilav ve lahana salatası
Bu sonbahar yemeği aradığınız her şeye sahip: Hem balkabağı ve kırmızı lahana gibi harika mevsim sebzelerine hem de benzersiz bir lezzete. Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning bu yemeğe hafif bir tatlılık katarken, Kikkoman Soy Sauce da son noktayı koyuyor.
Malzemeler
Tavuk için:
Balkabağı için:
Pilav için:
Salata için:
Süsleme için:
- Balkabağı ile et, yaklaşık 240 gr
- Salata, yaklaşık 80 gr
- Pilav, yaklaşık 90 gr
- Süsleme, yaklaşık 10 gr
Hazırlanış
Adım 1
Sarımsak ve soğanı, bir fırın tepsisinde Kikkoman Soy Sauce, tavuk suyu, toz paprika ve kimyon ile karıştırın. Tavukları bu marinasyonla kaplayın. Tüm malzemeleri yaklaşık 40 dakika boyunca 180 °C fanlı fırında pişirin. Ardından eti didikleyin.
Adım 2
Balkabağı, jalapeno biberleri şeker, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce ve yıldız anasonu bir tavaya alın ve balkabağı yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Adım 3
Suşi pirincini suyu berraklaşana kadar yıkayın. Tuzlu su ve zerdeçalla birlikte bir tencerede kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
Adım 4
Kırmızı lahanayı bir kasede pirinç sirkesi, bal ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın ve iyice yoğurun.
Adım 5
Didiklenmiş tavuk ile balkabağını karıştırın ve tabaklara yerleştirin. Yanına lahana salatası ve pirinci ekleyin. Yeşil soğan, jalapeno şeritleri ve susam ile süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
En iyi ve hızlı sonuçlar için, tavuğu halen sıcakken elinizle didikleyin.
Recept-ID: F1053
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet