Tavuk, balkabağı, zerdeçallı pilav ve lahana salatası
Tavuk, balkabağı, zerdeçallı pilav ve lahana salatası

Tavuk, balkabağı, zerdeçallı pilav ve lahana salatası

toplam süre100 dak.
30 dak.hazırlık süresi
70 dak.pişme süresi

Bu sonbahar yemeği aradığınız her şeye sahip: Hem balkabağı ve kırmızı lahana gibi harika mevsim sebzelerine hem de benzersiz bir lezzete. Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning bu yemeğe hafif bir tatlılık katarken, Kikkoman Soy Sauce da son noktayı koyuyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Tavuk için:

15 gr
sarımsak (doğranmış)
400 gr
soğan (küp küp doğranmış)
0,3 litre
tavuk suyu
10 gr
toz biber
5 gr
kimyon
2,3 kg
tavuk but (kemiksiz ve derisi alınmış)

Balkabağı için:

500 gr
Hokkaido balkabağı (çekirdekleri çıkarılmış, yaklaşık 3 mm x 3 mm olacak şekilde küp küp doğranmış)
100 gr
(ince ince doğranmış)
100 gr
jalapeno turşusu (doğranmış)
50 gr
esmer şeker
10 gr
yıldız anason

Pilav için:

300 gr
suşi pirinci
0,6 litre
su
3 gr
toz zerdeçal

Salata için:

800 gr
mor lahana (şeritler halinde kesilmiş)
150 ml
pirinç sirkesi
150 gr
bal

Süsleme için:

40 gr
taze soğan (ince ince doğranmış)
50 gr
jalapeno (şeritler halinde doğranmış)
10 gr
siyah susam
Alerjen içerikler:
Gluten, soya, susam, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
420 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Balkabağı ile et, yaklaşık 240 gr
  • Salata, yaklaşık 80 gr
  • Pilav, yaklaşık 90 gr
  • Süsleme, yaklaşık 10 gr

Hazırlanış

Adım 1

Sarımsak ve soğanı, bir fırın tepsisinde Kikkoman Soy Sauce, tavuk suyu, toz paprika ve kimyon ile karıştırın. Tavukları bu marinasyonla kaplayın. Tüm malzemeleri yaklaşık 40 dakika boyunca 180 °C fanlı fırında pişirin. Ardından eti didikleyin.

Adım 2

Balkabağı, jalapeno biberleri şeker, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce ve yıldız anasonu bir tavaya alın ve balkabağı yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Adım 3

Suşi pirincini suyu berraklaşana kadar yıkayın. Tuzlu su ve zerdeçalla birlikte bir tencerede kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Adım 4

Kırmızı lahanayı bir kasede pirinç sirkesi, bal ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın ve iyice yoğurun.

Adım 5

Didiklenmiş tavuk ile balkabağını karıştırın ve tabaklara yerleştirin. Yanına lahana salatası ve pirinci ekleyin. Yeşil soğan, jalapeno şeritleri ve susam ile süsleyerek servis yapın.

Püf noktası:

En iyi ve hızlı sonuçlar için, tavuğu halen sıcakken elinizle didikleyin.

Recept-ID: F1053

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.