Salsa ve karamelleştirilmiş balkabağı ile kaz etli taco’lar
Salsa ve karamelleştirilmiş balkabağı ile kaz etli taco’lar

Salsa ve karamelleştirilmiş balkabağı ile kaz etli taco’lar

toplam süre 3 Sa 5 dak.
40 dak. hazırlık süresi
2 Sa 25 dak. pişme süresi

Karşınızda, en iyi şekilde harmanlanmış Alman-Meksika füzyonu. Üstelik iç harcı, , Kikkoman Poke Sauce sayesinde tam kıvamında baharatlanıyor. Japon dokunuşuyla hazırlanan bu leziz kaz etli taco’lar, konuklarınızı büyüleyecek.

Malzemeler

10 porsiyon

Kaz eti için:

4,2 kg
kaz butu (Yaklaşık 6 parça, her biri 700 gr)
900 gr
soyulmuş ve ince şeritler hâlinde doğranmış soğan
6 
diş sarımsak (soyulmuş ve dilimlenmiş)
150 gr
rendelenmiş taze zencefil

Salsa için:

450 gr
kırmızı lahana (kısa şeritler hâlinde)
150 ml
susam yağı
3 tatlı kaşığı
pul biber
60 ml
limon suyu

Balkabağı için:

600 gr
soyulmuş, küp doğranmış (Yaklaşık 1 x 1 cm) butternut balkabağı
150 ml
zeytinyağı
120 gr
bal
Tuz
150 gr
kabak çekirdeği

Ayrıca:

30 
adet mısır tortilla
50 gr
hafif acı biber (halka halka doğranmış)
50 gr
taze soğan (halka halka doğranmış)
50 gr
bezelye filizi
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, susam
Porsiyon başına ağırlık:
340 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Et: Yaklaşık 150 gr
  • Tortilla: Yaklaşık 75 gr
  • Salsa: Yaklaşık 60 gr
  • Balkabağı: Yaklaşık 30 gr
  • Tohumlar: Yaklaşık 15 gr
  • Taze soğan: Yaklaşık 5 gr
  • Biber: Yaklaşık 5 gr

Hazırlanış

Adım 1

Fırını yaklaşık 160 °C (fanlı ayarda) önceden ısıtın. Kaz butlarını, soğan, sarımsak, zencefil ve Kikkoman Poke Sauce ile birlikte bir fırın kabına yerleştirin. Et yumuşayana ve kemikten kolayca ayrılana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Yüzeyde biriken fazla yağı alın. Eti kemiklerinden ayırın, poke sosuyla pişmiş olan soğanlarla karıştırın ve bir kenara alın.

Adım 2

Salsa için, kırmızı lahanayı Kikkoman Soy Sauce, susam yağı, pul biber ve limon suyu ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın.

Adım 3

Butternut kabağı yağ ve balla karıştırın, tuzla tatlandırın ve yaklaşık 20 dakika boyunca 180 °C’de fırınlayın. Kabak çekirdeklerini ayrı bir fırın tepsisinde yaklaşık 5 dakika kavurun.

Adım 4

Mısır tortilla’larını ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Her porsiyon için, üç adet taco’yu sıcak kaz eti, küp küp doğranmış kabak, salsa, kabak çekirdeği, acı biber halkaları, taze soğan ve bezelye filizi ile doldurun.

Püf noktası

Taco’ları başlangıç olarak servis edecekseniz, kişi başı 1 adet yeterlidir.

Recept-ID: F1099

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.