

Salsa ve karamelleştirilmiş balkabağı ile kaz etli taco’lar
Karşınızda, en iyi şekilde harmanlanmış Alman-Meksika füzyonu. Üstelik iç harcı, , Kikkoman Poke Sauce sayesinde tam kıvamında baharatlanıyor. Japon dokunuşuyla hazırlanan bu leziz kaz etli taco’lar, konuklarınızı büyüleyecek.
Malzemeler
Kaz eti için:
Salsa için:
Balkabağı için:
Ayrıca:
- Et: Yaklaşık 150 gr
- Tortilla: Yaklaşık 75 gr
- Salsa: Yaklaşık 60 gr
- Balkabağı: Yaklaşık 30 gr
- Tohumlar: Yaklaşık 15 gr
- Taze soğan: Yaklaşık 5 gr
- Biber: Yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Fırını yaklaşık 160 °C (fanlı ayarda) önceden ısıtın. Kaz butlarını, soğan, sarımsak, zencefil ve Kikkoman Poke Sauce ile birlikte bir fırın kabına yerleştirin. Et yumuşayana ve kemikten kolayca ayrılana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Yüzeyde biriken fazla yağı alın. Eti kemiklerinden ayırın, poke sosuyla pişmiş olan soğanlarla karıştırın ve bir kenara alın.
Adım 2
Salsa için, kırmızı lahanayı Kikkoman Soy Sauce, susam yağı, pul biber ve limon suyu ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın.
Adım 3
Butternut kabağı yağ ve balla karıştırın, tuzla tatlandırın ve yaklaşık 20 dakika boyunca 180 °C’de fırınlayın. Kabak çekirdeklerini ayrı bir fırın tepsisinde yaklaşık 5 dakika kavurun.
Adım 4
Mısır tortilla’larını ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Her porsiyon için, üç adet taco’yu sıcak kaz eti, küp küp doğranmış kabak, salsa, kabak çekirdeği, acı biber halkaları, taze soğan ve bezelye filizi ile doldurun.
Püf noktası
Taco’ları başlangıç olarak servis edecekseniz, kişi başı 1 adet yeterlidir.
Recept-ID: F1099
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












