Rezeneli lahana (coleslaw) salatası ile vegan pankekler
Rezeneli lahana (coleslaw) salatası ile vegan pankekler

Rezeneli lahana (coleslaw) salatası ile vegan pankekler

toplam süre 1 Sa 10 dak.
40 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi
1 Sa Bekleme süresi

Kreplerde kullanılan aquafaba (haşlanmış nohut ya da fasulye suyu), çırpıldığında kabarık bir doku oluşturan mükemmel bir yumurta alternatifidir. Baharatla lezzetlendirilmiş lahana salatası bu tarife bambaşka bir lezzet katarken, Kikkoman Soy Sauce da onu bir başka seviyeye taşıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Krepler için:

70 gr
soğutulmuş aquafaba (haşlanmış nohut ya da fasulye suyu)
10 gr
pudra şekeri
10 gr
patates nişastası
600 gr
buğday unu
14 gr
kabartma tozu
10 gr
sodyum bikarbonat
700 ml
şekersiz soya sütü
20 ml
elma sirkesi
50 ml
kanola yağı

Lahana salatası için:

300 gr
rezene (Yapraklarıyla birlikte bir baş; ince doğranmış)
500 gr
beyaz lahana (ince doğranmış)
5 gr
esmer şeker
400 gr
portakal
2 gr
taze çekilmiş karabiber
20 gr
ayçekirdeği veya kabak çekirdeği

Ek olarak:

pembe greyfurt
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler 8. Kuruyemişler
Porsiyon başına ağırlık:
450 g
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • 3 krep (Her biri 100 gr)
  • 100 gr lahana salatası
  • 50 gr greyfurt
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Soğutulmuş aquafaba'yı katılaşana kadar bir çırpıcıyla en az 5 dakika çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve 1 dakika çırpın. Patates nişastasını ekleyip 1 dakika daha çırpın.

Adım 2

Buğday unu, kabartma tozu ve sodyum bikarbonatı bir kâsede karıştırın. Soya sütünü elma sirkesiyle karıştırın ve yağ ile birlikte kâseye dökün. Tüm malzemeleri birleşene kadar kuvvetlice karıştırın. Çırpılmış aquafaba'nın yarısını dikkatlice ekleyin, sonra diğer yarısını da ilave edin.

Adım 3

Hamuru (Her krep için yaklaşık 100 gr) kuru, önceden ısıtılmış tavaya dökün ve krepleri altın kahverengi olana kadar her iki tarafta 3-4 dakika kadar pişirin.

Adım 4

Rezene yapraklarını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Rezene ve lahanayı bir kâsede şeker ve tuzla birlikte yoğurun. Bir portakalı sıcak suyla yıkayın, kurulayın ve kabuğunu rendeleyin. Tüm portakalları ikiye bölün ve suyunu lahana karışımına sıkın. Kikkoman Soy Sauce ekleyin ve karabiberle tatlandırın. İyice karıştırın, üzerini örtün ve 1 saat bekletin.

Adım 5

Ayçekirdeklerini kuru bir tavada kavurun ve bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Adım 6

Gerekirse, lahana salatasındaki fazla suyu süzün.

Adım 7

Greyfurtun kabuğunu ete kadar soyun ve zarlarını çıkarın.

Adım 8

2-3 krebi lahana salatası ve greyfurtla dönüşümlü olarak üst üste dizin. İnce doğranmış rezene yaprakları ile süsleyin.

Püf noktası:

Standart krep tarifinde yumurta yerine gazlı su kullanılabilir. Ancak, yumurta olmadan kabarık krepler elde etmek için iyi çırpılmış aquafaba anahtardır. Çırpmak için soğutulmuş nohut suyu en iyi sonucu verir.

Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1081

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.