

Rezeneli lahana (coleslaw) salatası ile vegan pankekler
Kreplerde kullanılan aquafaba (haşlanmış nohut ya da fasulye suyu), çırpıldığında kabarık bir doku oluşturan mükemmel bir yumurta alternatifidir. Baharatla lezzetlendirilmiş lahana salatası bu tarife bambaşka bir lezzet katarken, Kikkoman Soy Sauce da onu bir başka seviyeye taşıyor.
Malzemeler
Krepler için:
Lahana salatası için:
Ek olarak:
- 3 krep (Her biri 100 gr)
- 100 gr lahana salatası
- 50 gr greyfurt
Hazırlanış
Adım 1
Soğutulmuş aquafaba'yı katılaşana kadar bir çırpıcıyla en az 5 dakika çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve 1 dakika çırpın. Patates nişastasını ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Adım 2
Buğday unu, kabartma tozu ve sodyum bikarbonatı bir kâsede karıştırın. Soya sütünü elma sirkesiyle karıştırın ve yağ ile birlikte kâseye dökün. Tüm malzemeleri birleşene kadar kuvvetlice karıştırın. Çırpılmış aquafaba'nın yarısını dikkatlice ekleyin, sonra diğer yarısını da ilave edin.
Adım 3
Hamuru (Her krep için yaklaşık 100 gr) kuru, önceden ısıtılmış tavaya dökün ve krepleri altın kahverengi olana kadar her iki tarafta 3-4 dakika kadar pişirin.
Adım 4
Rezene yapraklarını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Rezene ve lahanayı bir kâsede şeker ve tuzla birlikte yoğurun. Bir portakalı sıcak suyla yıkayın, kurulayın ve kabuğunu rendeleyin. Tüm portakalları ikiye bölün ve suyunu lahana karışımına sıkın. Kikkoman Soy Sauce ekleyin ve karabiberle tatlandırın. İyice karıştırın, üzerini örtün ve 1 saat bekletin.
Adım 5
Ayçekirdeklerini kuru bir tavada kavurun ve bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
Adım 6
Gerekirse, lahana salatasındaki fazla suyu süzün.
Adım 7
Greyfurtun kabuğunu ete kadar soyun ve zarlarını çıkarın.
Adım 8
2-3 krebi lahana salatası ve greyfurtla dönüşümlü olarak üst üste dizin. İnce doğranmış rezene yaprakları ile süsleyin.
Püf noktası:
Standart krep tarifinde yumurta yerine gazlı su kullanılabilir. Ancak, yumurta olmadan kabarık krepler elde etmek için iyi çırpılmış aquafaba anahtardır. Çırpmak için soğutulmuş nohut suyu en iyi sonucu verir.
Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1081
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet











