Ördekli cepelinai mantısı
Ördekli cepelinai mantısı

Ördekli cepelinai mantısı

toplam süre260 dak.
200 dak.pişme süresi
60-720 dak.waiting time

Litvanya’nın bu geleneksel tarifinde patates ve çekilmiş ördek eti “dumpling”te birleşiyor. Bu Kikkoman Poke Sauce ve Kikkoman Soy Sauce , bu yemeğe çok özel bir lezzet katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Ördek için:

600 gr
ördek bacağı (kemiksiz ağırlık)
6 gr
portakal kabuğu rendesi
100 ml
portakal suyu
10 gr
sarmısak (doğranmış)
10 gr
bal
20 ml
balzamik sirke
2 gr
toz zencefil
2 gr
toz kişniş
2 gr
tütsülenmiş toz kırmızı biber
1 gr
kuru kekik
1 gr
acı pul biber
200 ml
tavuk suyu

Cepelinai için:

1,1 kg
patates (soyulmuş, unla panelenmiş)
800 gr
buğday unu (tip 405)
170 gr
yumurta
30 gr
tuz

Sos için:

70 gr
tereyağ
15 gr
sarmısak (doğranmış)
400 ml
sade yağ
70 ml
krem şanti

Ek olarak:

60 gr
maydonoz (doğranmış)
Alerjen içerikler:
Gluten, yumurta, süt, soya, susam, kereviz, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
365 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Cepelinai, yaklaşık 300 gr (Her biri 100 gr’dan 3 parça)
  • Sos, yaklaşık 60 gr
  • Süsleme, yaklaşık 5 gr

Hazırlanış

Adım 1

Ördeği bir mutfak havlusuyla kurulayın. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sarmısak, bal, ikkoman Poke Sauce, Kikkoman Soy Sauce, sirke, zencefil, kişniş, toz biber, kekik ve pul biberi bir kapta iyice karışana kadar karıştırın.

Adım 2

Ördeği karışıma ekleyin ve en az bir saat (tercihen gece boyunca) marine edin.

Adım 3

Ördeği bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C’de 2- 2½ saat boyunca, et yumuşayana kadar pişirin.

Adım 4

Eti lime lime edin, pişirdiğiniz marinasyondan 100 ml ekleyin ve soğumasını bekleyin.

Adım 5

Patatesleri kabaca küp küp doğrayın. Tuzlu, soğuk suda kaynatın. 20 dakika boyunca pişirin, ardından patates sıkacağında sıkın. Kalan patatesleri ince ince rendeleyin. Karışımın içindeki sıvıyı sıkın. Bir kapta pişmiş patates, un, yumurta ve tuzla karıştırın.

Adım 6

Her bir mantıyı yaklaşık 70 gr patates ve 20 gr ördek etiyle doldurun. İyice kapatın ve ovalleştirin.

Adım 7

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Cepelinai’yi suya alın ve 20-25 dakika pişirin. Cepelinailer pişince, yukarı çıkacak.

Adım 8

Sos için, tereyağını bir tencerede eritin. Sarımsağı 1 dakika kadar soteleyin. Sade yağı da ekleyin. Ardından kremayı ekleyin. Sos ısınana ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Sos artık kaynamamalı. Kikkoman Sauce for Poke Bowl ile lezzetlendirin.

Adım 9

Her porsiyona 3 cepelinai gelecek şekilde, sos ve maydonozla servis edin.

Püf noktası:

Hamur yapımını kolaylaştırmak için ellerinizi unlayın. Köftelerin içine doldurmayı kolaylaştırmak için, çekilmiş ördek bacağını ince ince doğrayın.

Recept-ID: F1032

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.