

Ördekli cepelinai mantısı
Litvanya’nın bu geleneksel tarifinde patates ve çekilmiş ördek eti “dumpling”te birleşiyor. Bu Kikkoman Poke Sauce ve Kikkoman Soy Sauce , bu yemeğe çok özel bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Ördek için:
Cepelinai için:
Sos için:
Ek olarak:
- Cepelinai, yaklaşık 300 gr (Her biri 100 gr’dan 3 parça)
- Sos, yaklaşık 60 gr
- Süsleme, yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Ördeği bir mutfak havlusuyla kurulayın. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sarmısak, bal, ikkoman Poke Sauce, Kikkoman Soy Sauce, sirke, zencefil, kişniş, toz biber, kekik ve pul biberi bir kapta iyice karışana kadar karıştırın.
Adım 2
Ördeği karışıma ekleyin ve en az bir saat (tercihen gece boyunca) marine edin.
Adım 3
Ördeği bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C’de 2- 2½ saat boyunca, et yumuşayana kadar pişirin.
Adım 4
Eti lime lime edin, pişirdiğiniz marinasyondan 100 ml ekleyin ve soğumasını bekleyin.
Adım 5
Patatesleri kabaca küp küp doğrayın. Tuzlu, soğuk suda kaynatın. 20 dakika boyunca pişirin, ardından patates sıkacağında sıkın. Kalan patatesleri ince ince rendeleyin. Karışımın içindeki sıvıyı sıkın. Bir kapta pişmiş patates, un, yumurta ve tuzla karıştırın.
Adım 6
Her bir mantıyı yaklaşık 70 gr patates ve 20 gr ördek etiyle doldurun. İyice kapatın ve ovalleştirin.
Adım 7
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Cepelinai’yi suya alın ve 20-25 dakika pişirin. Cepelinailer pişince, yukarı çıkacak.
Adım 8
Sos için, tereyağını bir tencerede eritin. Sarımsağı 1 dakika kadar soteleyin. Sade yağı da ekleyin. Ardından kremayı ekleyin. Sos ısınana ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Sos artık kaynamamalı. Kikkoman Sauce for Poke Bowl ile lezzetlendirin.
Adım 9
Her porsiyona 3 cepelinai gelecek şekilde, sos ve maydonozla servis edin.
Püf noktası:
Hamur yapımını kolaylaştırmak için ellerinizi unlayın. Köftelerin içine doldurmayı kolaylaştırmak için, çekilmiş ördek bacağını ince ince doğrayın.
Recept-ID: F1032
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet