

Narenciye mayonezli umami polenta cips
Patates olmadan patates kızartması mı? Yanlış duymadınız, kesinlikle mümkün! Umami lezzetli polenta cipsimiz (kızartma) bunun kanıtı. Narenciye mayonezinde öne çıkan Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Soy Sauce bu tarife benzersiz bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Cips için:
Narenciye mayonez için:
In Ek olarak:
- Polenta cipsi (yaklaşık 136 gr)
- Narenciye mayonez (yaklaşık 78 gr)
- İsli tuz ve limon dilimi (yaklaşık 1 gr)
Hazırlanış
Adım 1
Bir tencerede suyu ya da sebze suyunu kaynatın. Topaklanmayı engellemek için polentayı kademeli olarak ekleyin. Devamlı karıştırarak yaklaşık 10 dakika düşük ateşte kaynatın. Kikkoman Soy Sauce, biber, parmesan peyniri ve truffle ezmesiyle baharatlandırın.
Adım 2
Polentayı, yağlı kağıtla kaplı 1/1 gastro fırın tepsisine dökün, yayın ve buzdolabında 3-4 saat soğutun.
Adım 3
Yumurta, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, Kikkoman Ponzu Lemon, sarımsak ve tuzu blenderdan (kısaca) geçirin. Blender’ı en düşük ayarda çalıştırın. Kıvam yoğunlaşana, doku kremamsı bir hale gelene kadar azar azar yağ ekleyin.
Adım 4
Polenta karışımı hazır olduüunda, cipsleri bıçak yardımıyla yaklaşık 1.5 cm kalınlıkta kesin. 175 °C'de kızgın yağda 5 dakika kadar, altın kahverengi olana kadar kızartın.
Adım 5
Cipsleri mayonez, limon dilimleri ve füme tuz ile servis edin.
Püf noktası:
Daha “çıtır” bir sonuç için, polenta cipslerini kızartmadan önce dondurun. Bu şekilde daha büyük miktarlarda da hazırlayabilirsiniz. Daha da çıtır cipsler elde etmek için iki kere kızartabilirsiniz.
Recept-ID: F1042
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet