Narenciye mayonezli umami polenta cips
Narenciye mayonezli umami polenta cips

Narenciye mayonezli umami polenta cips

toplam süre20 dak.
5 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
180-240 dak.waiting time

Patates olmadan patates kızartması mı? Yanlış duymadınız, kesinlikle mümkün! Umami lezzetli polenta cipsimiz (kızartma) bunun kanıtı. Narenciye mayonezinde öne çıkan Kikkoman Ponzu Lemon ve Kikkoman Soy Sauce bu tarife benzersiz bir lezzet katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Cips için:

2 ½ litre
su ya da sebze suyu
400 gr
polenta
75 gr
rende parmesan
15 gr
truffle ezmesi
2 gr
öğütülmüş biber
Kızartma için ayçiçek yağı

Narenciye mayonez için:

100 gr
bütün yumurta
10 gr
limon kabuğu rendesi
12 gr
portakal kabuğu rendesi
10 gr
ince doğranmış
5 gr
tuz
700 ml
ayçiçek yağı

In Ek olarak:

10 
limon dilimi
10 gr
isli tuz taneciği
Alerjen içerikler:
Yumurta, soya, gluten, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
215 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Polenta cipsi (yaklaşık 136 gr)
  • Narenciye mayonez (yaklaşık 78 gr)
  • İsli tuz ve limon dilimi (yaklaşık 1 gr)

Hazırlanış

Adım 1

Bir tencerede suyu ya da sebze suyunu kaynatın. Topaklanmayı engellemek için polentayı kademeli olarak ekleyin. Devamlı karıştırarak yaklaşık 10 dakika düşük ateşte kaynatın. Kikkoman Soy Sauce, biber, parmesan peyniri ve truffle ezmesiyle baharatlandırın.

Adım 2

Polentayı, yağlı kağıtla kaplı 1/1 gastro fırın tepsisine dökün, yayın ve buzdolabında 3-4 saat soğutun.

Adım 3

Yumurta, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, Kikkoman Ponzu Lemon, sarımsak ve tuzu blenderdan (kısaca) geçirin. Blender’ı en düşük ayarda çalıştırın. Kıvam yoğunlaşana, doku kremamsı bir hale gelene kadar azar azar yağ ekleyin.

Adım 4

Polenta karışımı hazır olduüunda, cipsleri bıçak yardımıyla yaklaşık 1.5 cm kalınlıkta kesin. 175 °C'de kızgın yağda 5 dakika kadar, altın kahverengi olana kadar kızartın.

Adım 5

Cipsleri mayonez, limon dilimleri ve füme tuz ile servis edin.

Püf noktası:

Daha “çıtır” bir sonuç için, polenta cipslerini kızartmadan önce dondurun. Bu şekilde daha büyük miktarlarda da hazırlayabilirsiniz. Daha da çıtır cipsler elde etmek için iki kere kızartabilirsiniz.

Recept-ID: F1042

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.