Mantar tartarlı raclette arancin
Mantar tartarlı raclette arancin

Mantar tartarlı raclette arancin

toplam süre100 dak.
60 dak.hazırlık süresi
40 dak.pişme süresi

Sicilyalı kremalı çıtır pirinç topları enfes aromalı raclette peyniri ile buluşuyor. Bu tarife tacını, Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki’nin tatlı aroması takıyor!

Malzemeler

10 porsiyon

Arancini için:

1 ½ litre
tavuk ya da sebze suyu
120 gr
soğan (ince doğranmış)
20 gr
sarmısak (ince doğranmış)
30 ml
zeytinyağı
450 gr
Arborio pirinci
200 gr
rende raclette peyniri
100 gr
rende parmesan
15 gr
maydonoz (ince doğranmış)
200 gr
buğday unu
300 gr
galeta unu
250 gr
çırpılmış bütün yumurta
Kızartma yağı

Demirhindi sosu için:

320 gr
demirhindi püresi
120 gr
şeker
5 gr
toz kimyon
5 gr
toz zencefil
125 ml
su
300 gr
arpacık soğan (ince doğranmış

Mantar tartar için:

200 gr
kültür mantarı (ince doğranmış)
50 gr
arpacık soğanı (küp küp doğranmış)
10 gr
maydonoz (ince doğranmış)
20 ml
limon suyu
35 ml
limon suyu
2 gr
tuz
1 gr
öğütülmüş karabiber
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, sülfitler, yumurta, kereviz
Porsiyon başına ağırlık:
300 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Arancini, yaklaşık 200 gr (Her biri 50’şer gram olacak şekilde 4 parça)
  • Demirhindi sosu, yaklaşık 70 gr
  • Mantar tartar, yaklaşık 30 gr

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk ya da sebze suyunu bir tavada kaynatın. İkinci bir tavada soğanı ve sarımsağı zeytinyağında, orta ateşte, kararmadan 2-3 dakika soteleyin. Pirinci ekleyin ve yarı şeffaf olana kadar 2 dakika pişirin. Pirinç tamamen çekene kadar suyu yavaş yavaş ekleyin (yaklaşık 25 dakika). Ocaktan alıp peyniri, maydanozu ve Kikkoman Soy Sauce'u sosunu ekleyin ve karıştırın. Pirinç karışımının tamamen soğumasını bekleyin.

Adım 2

Karışımdan golf topu büyüklüğünde toplar (yaklaşık 45 g) oluşturun. Un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile kaplayın. 175°C sıcaklıktaki kızgın yağda altın kahverengi oluncaya kadar kızartın. Mutfak kâğıdında yağını çektirin.

Adım 3

Bu arada küçük bir tavada demirhindi püresi, şeker, kimyon, zencefil ve Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki'yi arpacık soğanı ve suyla karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya ve sos benzeri bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.

Adım 4

Mantarları bir kapta arpacık soğan, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Mantarlar servis edilmeden kısa bir süre önce marine edilmelidir.

Adım 5

Porsiyon başına dört arancini’yi tabaklara yerleştirin. Sos ve mantar tartar ile servis yapın.

Püf noktası:

Tamamen vejetaryen bir versiyon için hayvansal peynir mayası içermeyen peynirler kullanın. Optimum bağlanma için risotto:'yu gece boyunca (yaklaşık 12 saat) soğutun!

Recept-ID: F1045

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.