

Mantar tartarlı raclette arancin
Sicilyalı kremalı çıtır pirinç topları enfes aromalı raclette peyniri ile buluşuyor. Bu tarife tacını, Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Wok Sauce – Teriyaki’nin tatlı aroması takıyor!
Malzemeler
Arancini için:
Demirhindi sosu için:
Mantar tartar için:
- Arancini, yaklaşık 200 gr (Her biri 50’şer gram olacak şekilde 4 parça)
- Demirhindi sosu, yaklaşık 70 gr
- Mantar tartar, yaklaşık 30 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tavuk ya da sebze suyunu bir tavada kaynatın. İkinci bir tavada soğanı ve sarımsağı zeytinyağında, orta ateşte, kararmadan 2-3 dakika soteleyin. Pirinci ekleyin ve yarı şeffaf olana kadar 2 dakika pişirin. Pirinç tamamen çekene kadar suyu yavaş yavaş ekleyin (yaklaşık 25 dakika). Ocaktan alıp peyniri, maydanozu ve Kikkoman Soy Sauce'u sosunu ekleyin ve karıştırın. Pirinç karışımının tamamen soğumasını bekleyin.
Adım 2
Karışımdan golf topu büyüklüğünde toplar (yaklaşık 45 g) oluşturun. Un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile kaplayın. 175°C sıcaklıktaki kızgın yağda altın kahverengi oluncaya kadar kızartın. Mutfak kâğıdında yağını çektirin.
Adım 3
Bu arada küçük bir tavada demirhindi püresi, şeker, kimyon, zencefil ve Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki'yi arpacık soğanı ve suyla karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya ve sos benzeri bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
Adım 4
Mantarları bir kapta arpacık soğan, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Mantarlar servis edilmeden kısa bir süre önce marine edilmelidir.
Adım 5
Porsiyon başına dört arancini’yi tabaklara yerleştirin. Sos ve mantar tartar ile servis yapın.
Püf noktası:
Tamamen vejetaryen bir versiyon için hayvansal peynir mayası içermeyen peynirler kullanın. Optimum bağlanma için risotto:'yu gece boyunca (yaklaşık 12 saat) soğutun!
Recept-ID: F1045
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet