

Leziz karides ve füme ananaslı waffle
Bu enfes waffle’lar, ızgara karideslerle çok iyi gidecek! Bu ikilinin lezzeti, tatlı ve füme ananasın zıtlığıyla katlanıyor, Kikkoman Soy Sauce ile adeta boyut atlıyor.
Malzemeler
Waffle hamuru için:
Karides için:
Ananas için:
Ek olarak:
- Waffle, yaklaşık 80 gr
- Karides, yaklaşık 55 gr
- Ananas, yaklaşık 24 gr
- Ek süsleme malzemeleri, yaklaşık 40 gr
Hazırlanış
Adım 1
Unu, kabartma tozunu, Kikkoman Soy Sauce'u ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. Yumurtayı ikinci bir kapta çırpın. Yayık altı suyu ve eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yumurta karışımını una ekleyin ve karıştırın. Çok fazla karıştırmayın; biraz topaklı kalabilir. Hamuru yağlanmış waffle makinesinde pişirin.
Adım 2
Başka bir kapta kırmızı biber, kimyon, kişniş, kırmızı biber, Kikkoman Soy Sauce, biber, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Karidesleri bu karışıma ekleyin, üzerini iyice örtün ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Daha sonra tavada veya ızgarada 3-4 dakika kadar pişirin.
Adım 3
Üçüncü bir kapta füme kırmızı biber, tarçın, bal ve limon suyunu karıştırın. Ananas parçalarını karışımda en az 30 dakika marine edin. Ananasları yüksek ateşte ara sıra çevirerek 3-4 dakika kızartın.
Adım 4
Waffle'ları labne, ananas, karides ve taze otlarla birlikte servis edin.
Püf noktası:
Pişen waffle'ları tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Daha sonra fırında tekrar ısıtılabilir veya dondurulabilir. Waffle'ları 2 aya kadar saklayabilirsiniz.
Recept-ID: F1047
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet