

Kimçi musakka
Bu Yunan klasiği tavernaların vazgeçilmezlerinden. Kimçi versiyonumuz, bu geleneksel tarife Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile ekstra baharat ve lezzet ekliyor.
Malzemeler
İç dolgu için:
Beşamel sos için:
Süsleme için:
Hazırlanış
Adım 1
Çin lahanasını etle birlikte 50 ml kolza yağında kızartın. Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u, süzülmüş domates püresini ve kimyonu ekleyin. Düşük ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatın.
Adım 2
Kalan yağda, patlıcan dilimlerinin iki tarafını da altın kahverengiye dönene kadar yaklaşık 6 dakika kızartın. Ardından fazla yağını salması için mutfak havlusunun üzerine alın.
Adım 3
Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Ağır ağır soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcıyla düz bir kıvam alana kadar karıştırın. Düşük ateşte 5 dakika kaynatın. Muskat, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Adım 4
Kızarttığınız patlıcanların yarısını fırın kabına koyun. Üzerine sosu dökün, kalan patlıcanları ekleyin ve beşamel sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 °C fanlı fırında altın kahverengiye dönene kadar 20 dakika pişirin.
Adım 5
Musakkayı tabaklara yerleştirin ve kişnişle süsleyin.
Püf noktası:
Bu güveç yemeği buzdolabında iki güne kadar saklanabilir ve fırında tekrar ısıtılabilir.
Recept-ID: F1035
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet