

Kimchi risotto ve çıtır kaz göğsü
Kremamsı risotto ile yumuşacık kaz eti bir araya geldi. Asya esintili bu tarif, Kikkoman Kimchi Chili Sauce sayesinde kendine has bir tat kazanıyor. Üstü Kikkoman Teriyaki Glaze ile çıtırlaştırılmış kaz göğsüyle birlikte servis ediliyor.
Malzemeler
Kaz göğsü için:
Risotto için:
Ayrıca:
- Risotto: Yaklaşık 250 gr
- Et: Yaklaşık 100 gr
- Kişniş: Yaklaşık 5 gr
- Pırasa: Yaklaşık 5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Kaz göğsü için, fırını yaklaşık 160 °C (fanlı ayarda) önceden ısıtın. Kaz göğüslerinin derisini keskin bir bıçakla çizikler atarak kesin. Bir fırın kabında yağı ısıtın ve eti orta ateşte 5–6 dakika mühürleyin.
Adım 2
Kaz göğüslerini çıkarın, hafifçe tuzla baharatlayın. Sebzeleri fırın kabına ekleyin, 2-3 dakika soteleyin ve su ile deglaze edin. Kaz göğüslerini, derili tarafı yukarı bakacak şekilde sebzelerin üzerine yerleştirin, üzerini kapatın ve fırında 1 saat pişirin. Kapağı çıkarın ve et tamamen pişene kadar 1 saat daha, bu kez üzeri açık olarak fırınlamaya devam edin.
Adım 3
Eti kemiklerinden ayırın ve Kikkoman Teriyaki Glaze ile fırçalayın. Salamander’de veya fırında kısa süre ısıtın.
Adım 4
Risotto için; Çin lahanasının sap kısmını ince doğrayın, yapraklarını iri parçalara kesin. Bir tencerede yağın yarısını orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanı ve doğranmış lahana sapını 2-3 dakika soteleyin. Ardından pirinci ekleyin ve 2–3 dakika daha kavurun. Beyaz şarapla deglaze edin, ardından tavuk suyunu ekleyin. Ara sıra karıştırarak, risotto’yu yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.
Adım 5
Pişirme işleminin sonunda Kikkoman Kimchi Chili Sauce, tereyağı ve parmesanı ekleyerek karıştırın.
Adım 6
Lahana yapraklarını ayrı bir tavada kalan yağ ile 2-3 dakika kızartın ve servisten hemen önce risotto’ya ekleyin.
Adım 7
Pırasayı ve kişnişi yıkayıp süzülmeye bırakın. Kişnişi iri parçalara ayırın. Pırasayı ince şeritler hâlinde kesin ve kıvrılması için soğuk suya alın.
Adım 8
Risotto’yu tabaklara paylaştırın. Kaz göğsünü dilimleyip risotto’nun üzerine yerleştirin. Üzerine kişniş ve pırasa ekleyerek servis edin.
Püf noktası
Kaz göğsü önceden pişirilebilir. Porsiyonlara ayrılıp az miktarda et suyuyla birlikte salamander’de ya da fırının üst ızgara ayarında yeniden ısıtılabilir.
Recept-ID: F1098
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet












