Kimchi risotto ve çıtır kaz göğsü
Kimchi risotto ve çıtır kaz göğsü

Kimchi risotto ve çıtır kaz göğsü

toplam süre 4 Sa
1 Sa hazırlık süresi
3 Sa pişme süresi

Kremamsı risotto ile yumuşacık kaz eti bir araya geldi. Asya esintili bu tarif, Kikkoman Kimchi Chili Sauce sayesinde kendine has bir tat kazanıyor. Üstü Kikkoman Teriyaki Glaze ile çıtırlaştırılmış kaz göğsüyle birlikte servis ediliyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Kaz göğsü için:

3 ½ kg
kemikli kaz göğsü (yaklaşık 5 parça), kemikli
Tuz
200 gr
iri doğranmış havuç
135 gr
iri doğranmış Soğan
200 gr
iri doğranmış kereviz
30 ml
bitkisel yağ
500 ml
su

Risotto için:

60 ml
bitkisel yağ
225 gr
ince doğranmış arpacık soğanı
500 gr
Çin lahanası
500 gr
risotto pirinci
300 ml
beyaz şarap
1 ½ litre
tavuk suyu
200 gr
parçalanmış tereyağı
200 gr
rendelenmiş taze parmesan

Ayrıca:

10 gr
ayıklanmış kişniş
100 gr
pırasa (sadece yeşil kısmı)
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, süt, balık, kereviz, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
360
Malzeme başına ağırlık:
  • Risotto: Yaklaşık 250 gr
  • Et: Yaklaşık 100 gr
  • Kişniş: Yaklaşık 5 gr
  • Pırasa: Yaklaşık 5 gr

Hazırlanış

Adım 1

Kaz göğsü için, fırını yaklaşık 160 °C (fanlı ayarda) önceden ısıtın. Kaz göğüslerinin derisini keskin bir bıçakla çizikler atarak kesin. Bir fırın kabında yağı ısıtın ve eti orta ateşte 5–6 dakika mühürleyin.

Adım 2

Kaz göğüslerini çıkarın, hafifçe tuzla baharatlayın. Sebzeleri fırın kabına ekleyin, 2-3 dakika soteleyin ve su ile deglaze edin. Kaz göğüslerini, derili tarafı yukarı bakacak şekilde sebzelerin üzerine yerleştirin, üzerini kapatın ve fırında 1 saat pişirin. Kapağı çıkarın ve et tamamen pişene kadar 1 saat daha, bu kez üzeri açık olarak fırınlamaya devam edin.

Adım 3

Eti kemiklerinden ayırın ve Kikkoman Teriyaki Glaze ile fırçalayın. Salamander’de veya fırında kısa süre ısıtın.

Adım 4

Risotto için; Çin lahanasının sap kısmını ince doğrayın, yapraklarını iri parçalara kesin. Bir tencerede yağın yarısını orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanı ve doğranmış lahana sapını 2-3 dakika soteleyin. Ardından pirinci ekleyin ve 2–3 dakika daha kavurun. Beyaz şarapla deglaze edin, ardından tavuk suyunu ekleyin. Ara sıra karıştırarak, risotto’yu yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 5

Pişirme işleminin sonunda Kikkoman Kimchi Chili Sauce, tereyağı ve parmesanı ekleyerek karıştırın.

Adım 6

Lahana yapraklarını ayrı bir tavada kalan yağ ile 2-3 dakika kızartın ve servisten hemen önce risotto’ya ekleyin.

Adım 7

Pırasayı ve kişnişi yıkayıp süzülmeye bırakın. Kişnişi iri parçalara ayırın. Pırasayı ince şeritler hâlinde kesin ve kıvrılması için soğuk suya alın.

Adım 8

Risotto’yu tabaklara paylaştırın. Kaz göğsünü dilimleyip risotto’nun üzerine yerleştirin. Üzerine kişniş ve pırasa ekleyerek servis edin.

Püf noktası

Kaz göğsü önceden pişirilebilir. Porsiyonlara ayrılıp az miktarda et suyuyla birlikte salamander’de ya da fırının üst ızgara ayarında yeniden ısıtılabilir.

Recept-ID: F1098

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.