

Kerevizli ve bezelyeli vegan balık patates
Kikkoman Soy Sauce bu yemeğe hem otantik bir lezzet hem de deniz esintisi katıyor. Yosun ve sebze suyunda pişirilen kereviz balığa benzer bir lezzet kazanarak, derinliğini ve zenginliğini artırıyor.
Malzemeler
Balık için:
Bezelyeler için:
Otlu sos için:
Ek olarak:
- 120 gr kereviz balığı
- 120 gr patates kızartması
- 100 gr bezelye
- 50 gr sos
Hazırlanış
Adım 1
Kerevizi sebze suyunda 20 gr nori deniz yosunu, yenibahar, defne yaprağı, kişniş ve Kikkoman Soy Sauce ile yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kereviz yumuşak olmalıdır. Sudan çıkarıp bir tabağa alın.
Adım 2
Kalan 20 gr nori yaprağını makas yardımıyla 3-5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin.
Adım 3
Bezelyeleri kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Soğuduğunda Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Adım 4
Mayonezi yoğurt, Kikkoman Soy Sauce, acı biber veya pul biber, limon suyu ve doğranmış taze soğanla karıştırın.
Adım 5
Pişmiş kereviz dilimlerinden balık şekilleri kesin veya balık çubukları yapmak için dikdörtgen şeklinde kesebilirsiniz.
Adım 6
Bitkisel sütü ilk kaseye dökün. İkinci kâseye karabiberle karıştırılmış unu ekleyin, sonra 10 gr nori yaprağını ince doğrayıp ekleyin. İsteğe bağlı olarak balık baharatı ekleyip iyice karıştırın.
Adım 7
Bir adet kesilmiş nori yaprağını bitkisel süte batırın ve bir parça kerevizin etrafına sarın. Una bulayın, sonra tekrar bitkisel süte batırıp una bulayın. Her bir kereviz parçası için işlemi tekrarlayın.
Adım 8
Bir tavada yağı ısıtın. Kaplanmış kereviz parçalarını ekleyin ve altın kahverengi olana kadar her iki tarafını da 3-5 dakika kızartın.
Adım 9
Patates kızartmalarını paketindeki talimatlara göre kızartın veya fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Adım 10
Kızarmış kerevizi bezelye püresi, sos ve patates kızartması ile servis edin.
Püf noktası:
Bu yemek ya kıtır balık ve patates kızartması ile bir tabakta ya da soslu uzun patates kızartmalarıyla kâğıt külahlar içinde yan yemek olarak servis edilebilir.
Kikkoman Soy Sauce yerine tercihinize göre Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1082
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet