Kerevizli ve bezelyeli vegan balık patates
Kerevizli ve bezelyeli vegan balık patates

Kerevizli ve bezelyeli vegan balık patates

toplam süre 1 Sa 20 dak.
40 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Kikkoman Soy Sauce bu yemeğe hem otantik bir lezzet hem de deniz esintisi katıyor. Yosun ve sebze suyunda pişirilen kereviz balığa benzer bir lezzet kazanarak, derinliğini ve zenginliğini artırıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Balık için:

1 kg
kereviz (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 litre
sebze suyu
50 gr
nori deniz yosunu yaprağı
5 gr
yenibahar taneleri
1 gr
defne yaprağı (yaklaşık 1-2 yaprak)
5 gr
kişniş tohumu
1 litre
şekersiz bitkisel süt (Örn. soya, pirinç)
100 gr
buğday unu
2 gr
taze çekilmiş karabiber (Damak tadınıza göre)
10 gr
balık baharatı (isteğe bağlı)
100 ml
kızartma için bitkisel yağ (Örn. kanola yağı)

Bezelyeler için:

1 kg
dondurulmuş bezelye
2 gr
tuz
50 ml
zeytinyağı

Otlu sos için:

50 gr
vegan mayonez
400 gr
vegan yoğurt
 ½ gr
acı toz biber veya pul biber
20 ml
limon suyu
40 gr
doğranmış taze soğan

Ek olarak:

1 kg
dondurulmuş patates kızartması
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler
Porsiyon başına ağırlık:
390 g
Malzeme başına ağırlık:
  •  
  • 120 gr kereviz balığı
  • 120 gr patates kızartması
  • 100 gr bezelye
  • 50 gr sos
  •  

Hazırlanış

Adım 1

Kerevizi sebze suyunda 20 gr nori deniz yosunu, yenibahar, defne yaprağı, kişniş ve Kikkoman Soy Sauce ile yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kereviz yumuşak olmalıdır. Sudan çıkarıp bir tabağa alın.

Adım 2

Kalan 20 gr nori yaprağını makas yardımıyla 3-5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin.

Adım 3

Bezelyeleri kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Soğuduğunda Kikkoman Ponzu Lemon ve zeytinyağı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Adım 4

Mayonezi yoğurt, Kikkoman Soy Sauce, acı biber veya pul biber, limon suyu ve doğranmış taze soğanla karıştırın.

Adım 5

Pişmiş kereviz dilimlerinden balık şekilleri kesin veya balık çubukları yapmak için dikdörtgen şeklinde kesebilirsiniz.

Adım 6

Bitkisel sütü ilk kaseye dökün. İkinci kâseye karabiberle karıştırılmış unu ekleyin, sonra 10 gr nori yaprağını ince doğrayıp ekleyin. İsteğe bağlı olarak balık baharatı ekleyip iyice karıştırın.

Adım 7

Bir adet kesilmiş nori yaprağını bitkisel süte batırın ve bir parça kerevizin etrafına sarın. Una bulayın, sonra tekrar bitkisel süte batırıp una bulayın. Her bir kereviz parçası için işlemi tekrarlayın.

Adım 8

Bir tavada yağı ısıtın. Kaplanmış kereviz parçalarını ekleyin ve altın kahverengi olana kadar her iki tarafını da 3-5 dakika kızartın.

Adım 9

Patates kızartmalarını paketindeki talimatlara göre kızartın veya fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Adım 10

Kızarmış kerevizi bezelye püresi, sos ve patates kızartması ile servis edin.

Püf noktası:

Bu yemek ya kıtır balık ve patates kızartması ile bir tabakta ya da soslu uzun patates kızartmalarıyla kâğıt külahlar içinde yan yemek olarak servis edilebilir. 

Kikkoman Soy Sauce yerine tercihinize göre Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1082

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.