Kavrulmuş havuçlu, greyfurtlu ve beyaz peynirli salata
Kavrulmuş havuçlu, greyfurtlu ve beyaz peynirli salata

Kavrulmuş havuçlu, greyfurtlu ve beyaz peynirli salata

toplam süre70 dak.
15 dak.hazırlık süresi
55 dak.pişme süresi

Konuklarınızı etkileyecek ve etseverleri bile cezbedecek yaratıcı bir vejetaryen yemek: Sarımsaklı patates püresi ile taze greyfurtlu ve beyaz peynirli salata eşliğinde kavrulmuş havuçlar. Kikkoman Soy Sauce, hem havuçlara hem de salataya lezzetli bir dokunuş katıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Havuçlar için:

1 ½ kg
renkli havuç (Yıkanmış, sapları bağlı)
300 gr
soğan (dilimlenmiş)
100 gr
tereyağı
5 
taze defne yaprağı
2 
yıldız anason
2 
dal kekik (yıkanmış)
50 gr
bal
500 ml
sebze suyu

Patates püresi için:

1 ½ kg
unlu patates (soyulmuş, doğranmış)
10 
diş sarımsak (soyulmuş)
500 ml
süt
100 gr
tereyağı
5 gr
tuz
3 gr
muskat

Salata için:

30 gr
bal
30 ml
zeytinyağı
300 gr
greyfurt (dilimlenmiş)
300 gr
feta peyniri (doğranmış)
100 gr
endivyen marul (servise hazır)
20 gr
frenk maydanozu (yaprakları koparılmış)
100 gr
makademya fındığı (Kavrulmuş ve tuzlanmış)
Alerjen içerikler:
Soya, süt, kuruyemişler, kereviz, glüten
Porsiyon başına ağırlık:
400 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Patates püresi: Yaklaşık 180 gr
  • Kavrulmuş havuç: Yaklaşık 130 gr
  • Greyfurtlu ve beyaz peynirli salata: Yaklaşık 90 gr

Hazırlanış

Adım 1

Havuçları hazırlamak için, yeşil saplarını yaklaşık 5 cm uzunluğunda kesin. Soğanları ve havuçları, tereyağı, defne yaprağı, yıldız anason, kekik ve bal ile birlikte bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 °C fanlı fırında 10-15 dakika, altın rengini alana kadar pişirin. Sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirmeye bırakın. Pişirme süreleri, havuçların kalınlığına göre değişebilir.

Adım 2

Püre için: Patatesleri ve sarımsağı orta ateşte tuzlu suda 20-30 dakika kadar pişirin. Süzün ve paratesler sıcakken bir patates ezici yardımıyla ezin. Sütü ve tereyağını kaynatın. Ardından püreye ekleyip karıştırın. Tuz ve muskat ile tatlandırın.

Adım 3

Salata sosunu hazırlayın: Kikkoman Soy Sauce, bal ve zeytinyağını karıştırın. Greyfurtu, beyaz peyniri, endivyen marulu, frenk maydanozunu ve makademya fındıklarını bir kasede karıştırın. Ardından sosla harmanlayın.

Adım 4

Her tabağın ortasına sarımsaklı patates püresini koyun. Üstüne havuçları yerleştirin, salata ile tamamlayın ve servis yapın.

Püf noktası:

Havuçların pişirme suyunu koyulaştırarak yeni bir sos elde edebilirsiniz.

Recept-ID: F1069

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.