

Kavrulmuş havuçlu, greyfurtlu ve beyaz peynirli salata
Konuklarınızı etkileyecek ve etseverleri bile cezbedecek yaratıcı bir vejetaryen yemek: Sarımsaklı patates püresi ile taze greyfurtlu ve beyaz peynirli salata eşliğinde kavrulmuş havuçlar. Kikkoman Soy Sauce, hem havuçlara hem de salataya lezzetli bir dokunuş katıyor.
Malzemeler
Havuçlar için:
Patates püresi için:
Salata için:
- Patates püresi: Yaklaşık 180 gr
- Kavrulmuş havuç: Yaklaşık 130 gr
- Greyfurtlu ve beyaz peynirli salata: Yaklaşık 90 gr
Hazırlanış
Adım 1
Havuçları hazırlamak için, yeşil saplarını yaklaşık 5 cm uzunluğunda kesin. Soğanları ve havuçları, tereyağı, defne yaprağı, yıldız anason, kekik ve bal ile birlikte bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 °C fanlı fırında 10-15 dakika, altın rengini alana kadar pişirin. Sebze suyunu ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyin ve yaklaşık 10 dakika pişirmeye bırakın. Pişirme süreleri, havuçların kalınlığına göre değişebilir.
Adım 2
Püre için: Patatesleri ve sarımsağı orta ateşte tuzlu suda 20-30 dakika kadar pişirin. Süzün ve paratesler sıcakken bir patates ezici yardımıyla ezin. Sütü ve tereyağını kaynatın. Ardından püreye ekleyip karıştırın. Tuz ve muskat ile tatlandırın.
Adım 3
Salata sosunu hazırlayın: Kikkoman Soy Sauce, bal ve zeytinyağını karıştırın. Greyfurtu, beyaz peyniri, endivyen marulu, frenk maydanozunu ve makademya fındıklarını bir kasede karıştırın. Ardından sosla harmanlayın.
Adım 4
Her tabağın ortasına sarımsaklı patates püresini koyun. Üstüne havuçları yerleştirin, salata ile tamamlayın ve servis yapın.
Püf noktası:
Havuçların pişirme suyunu koyulaştırarak yeni bir sos elde edebilirsiniz.
Recept-ID: F1069
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet