

Karpuz ve kinoa eşliğinde somonlu ceviche
Marinasyon, birçok vegan yemekte kilit unsurdur. Karpuzu Kikkoman Soy Sauce ile marine etmek benzersiz bir lezzet yaratır ve aromasının en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar.
Malzemeler
Somonlu ceviche için:
Ek malzemeler:
- 150 gr kinoa
- 80 gr karpuz
- 180 gr garnitür
Hazırlanış
Adım 1
Karpuz dilimlerinin her iki tarafını da yağ ile kaplayın ve yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 180°C'ye ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika pişirin.
Adım 2
Marinasyon için Kikkoman Soy Sauce, 10 ml elma sirkesi, miso ezmesi, susam yağı, nori yaprakları ve karabiberi karıştırın. Pişmiş karpuz dilimlerini marinasyona batırın ve 10-12 saat buzdolabında bekletin.
Adım 3
Kinoa’yı paketindeki talimatlarına göre yaklaşık 25 dakika pişirin ve pul biberi ekleyin. 15 ml elma sirkesi ile karıştırın.
Adım 4
Karpuzu marinasyondan çıkarın ve süzün.
Adım 5
Salatalığı kalan sirke ile karıştırın. Kırmızı lahanayı vegan mayonezle karıştırın.
Adım 6
Havuçları siyah susamla karıştırın.
Adım 7
Bir kaseye kinoa, marine edilmiş karpuz parçaları, biraz kimchi, salatalık salatası, ince rendelenmiş kırmızı lahana ve havucu yerleştirin.
Adım 8
Üzerine kişniş serpin ve bir dilim limon ile servis edin.
Püf noktası:
Karpuz yerine domates de kullanabilirsiniz. Çok olgun olmayan etli domatesleri tercih edebilirsiniz.
Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1086
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet