Karpuz ve kinoa eşliğinde somonlu ceviche
Karpuz ve kinoa eşliğinde somonlu ceviche

Karpuz ve kinoa eşliğinde somonlu ceviche

toplam süre 1 Sa 20 dak.
40 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi
11 Sa Bekleme süresi

Marinasyon, birçok vegan yemekte kilit unsurdur. Karpuzu Kikkoman Soy Sauce ile marine etmek benzersiz bir lezzet yaratır ve aromasının en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlar.

Malzemeler

10 porsiyon

Somonlu ceviche için:

3 kg
karpuz (Soyulmuş ve 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
30 ml
kanola yağı
10 ml
elma sirkesi
10 ml
miso ezmesi
10 ml
susam yağı
15 gr
nori deniz yosunu yaprakları
2 gr
toz karabiber (Damak tadınıza göre)

Ek malzemeler:

1,3 kg
beyaz kinoa
 ½ gr
acı pul biber
30 ml
elma sirkesi
500 gr
taze salatalık (İnce şeritler halinde kesilmiş)
500 gr
kırmızı lahana (ince kıyılmış)
100 gr
vegan mayonez
500 gr
çiğ havuç (kalın rendelenmiş)
30 gr
siyah susam tohumu
500 gr
kimchi
40 gr
taze kişniş dalı
180 gr
dilimlenmiş limon
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 5. Yer fıstığı ve yer fıstığı bazlı ürünler 6. Soya ve soya bazlı ürünler 11. Susam ve susam bazlı ürünler
Porsiyon başına ağırlık:
410 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 150 gr kinoa
  • 80 gr karpuz
  • 180 gr garnitür

Hazırlanış

Adım 1

Karpuz dilimlerinin her iki tarafını da yağ ile kaplayın ve yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 180°C'ye ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika pişirin.

Adım 2

Marinasyon için Kikkoman Soy Sauce, 10 ml elma sirkesi, miso ezmesi, susam yağı, nori yaprakları ve karabiberi karıştırın. Pişmiş karpuz dilimlerini marinasyona batırın ve 10-12 saat buzdolabında bekletin.

Adım 3

Kinoa’yı paketindeki talimatlarına göre yaklaşık 25 dakika pişirin ve pul biberi ekleyin. 15 ml elma sirkesi ile karıştırın.

Adım 4

Karpuzu marinasyondan çıkarın ve süzün.

Adım 5

Salatalığı kalan sirke ile karıştırın. Kırmızı lahanayı vegan mayonezle karıştırın.

Adım 6

Havuçları siyah susamla karıştırın.

Adım 7

Bir kaseye kinoa, marine edilmiş karpuz parçaları, biraz kimchi, salatalık salatası, ince rendelenmiş kırmızı lahana ve havucu yerleştirin.

Adım 8

Üzerine kişniş serpin ve bir dilim limon ile servis edin.

Püf noktası:

Karpuz yerine domates de kullanabilirsiniz. Çok olgun olmayan etli domatesleri tercih edebilirsiniz.

Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1086

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.