Kalamarlı ve kuzu etli cannelloni
Kalamarlı ve kuzu etli cannelloni

Kalamarlı ve kuzu etli cannelloni

toplam süre93 dak.
23 dak.hazırlık süresi
70 dak.pişme süresi

‘Surf and turf’ cannelloni ile buluştu. Kalamar ve kuzu kıyma, iç harcı oluştururken, Kikkoman Ponzu Limon ve Kikkoman Soya Sosu ile zengin bir tat derinliği kazanıyor. Tüm malzemeler leziz kırmızı biber sosunda pişirilip manchego peyniriyle taçlandırılıyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Cannelloni için:

850 gr
kuzu kıyma
550 gr
kalamar (doğranmış)
300 gr
yumurta
20 gr
limon kabuğu rendesi
10 gr
biberiye (doğranmış)
5 gr
kekik
500 gr
cannelloni (50 parça)

Sos için:

1,2 kg
kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş)
300 gr
tatlı soğan (soyulmuş ve ikiye bölünmüş)
15 gr
sarımsak
5 gr
biberiye (kurutulmuş)
10 gr
kimyon
15 gr
tütsülenmiş kırmızı toz biber
150 ml
elma sirkesi

For garnish:

150 gr
Süsleme için:
Alerjen içerikler:
Soya, glüten, yumurta, sülfitler, süt, kabuklu deniz hayvanları
Porsiyon başına ağırlık:
380 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Cannelloni ve sos, yaklaşık 365 gr
  • Peynir, yaklaşık 15 gr

Hazırlanış

Adım 1

Kıyma, kalamar, yumurta, Kikkoman Ponzu Lemon, Kikkoman Soy Sauce, limon kabuğu rendesi, biberiye ve kekiği yaklaşık 3 dakika boyunca karıştırın. Her bir cannelloni'yi yaklaşık 40 g karışımla doldurun.

Adım 2

Fırını 180 °C fan ayarında önceden ısıtın. Kırmızı biberleri, soğanları ve sarımsakları yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip yaklaşık 35 dakika boyunca kızartın. Sebzeler yumuşamalı ama fazla kararmamalı.

Adım 3

Tüm malzemeleri fırından çıkarın. Kikkoman Soy Sauce, kekik, kimyon, toz kırmızı biber ve elma sirkesi ile pürüzsüz ve ipeksi bir kıvama gelene kadar püre haline getirin.

Adım 4

Doldurduğunuz cannelloni'leri bir fırın kabına veya derin bir 1/1 gastronorm tepsisine yerleştirin, üzerine kırmızı biber sosunu dökün ve üstü kapalı şekilde yaklaşık 35 dakika pişirin.

Adım 5

Her tabağa beş cannelloni koyun. Üzerine sos ve rendelenmiş manchego peyniri ekleyerek servis edin.

Püf noktası:

Ekstra pürüzsüz bir kıvam için sosu  süzgeçten geçirin.
İç harcı ne kadar ince olursa cannelloni'yi doldurmak o kadar kolay olur. Krema torbası kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1000

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.