Jalapeno kabuğunda tofu, hindistancevizi-fıstık sosu ve bamya
Jalapeno kabuğunda tofu, hindistancevizi-fıstık sosu ve bamya

Jalapeno kabuğunda tofu, hindistancevizi-fıstık sosu ve bamya

toplam süre60 dak.
5 dak.hazırlık süresi
55 dak.pişme süresi

Bu vegan yemek, konuklarınızın aklını başından alacak. Karayipler, jalapeno kabuğunda tofu, kremsi peanut sosu ve tatlı patateslerle Japonya ile buluşuyor. Kikkoman Teriyaki Wok Sauce ve Kikkoman Soy Sauce'un tatlı ve baharatlı lezzeti bu tarifte Japonya rüzgârları estiriyor.

Malzemeler

10 porsiyon

Tatlı patates için:

1 ½ kg
tatlı patates (soyulmuş, ikiye bölünmüş ve dilimler halinde kesilmiş)
10 gr
beşli baharat karışımı
15 gr
tuz
50 ml
kolza yağı

Sos için:

50 gr
fıstık ezmesi
50 gr
tom ka ezmesi
50 ml
pirinç sirkesi
80 ml
hindistancevizi sütü
200 gr
okra (yaklaşık 0.5 cm kalınlığında dilimlenmiş)

Tofu için:

250 gr
nohut unu
400 ml
su
50 gr
jalapeno turşusu (ince doğranmış)
1 ½ kg
tofu (yaklaşık 2 cm x 2 cm’lik küpler halinde doğranmış)
1 ½ litre
yağ (derin kızartma için)

Süsleme için:

20 gr
taze soğan (halka halka doğranmış)
10 gr
siyah susam
Alerjen içerikler:
Soya, gluten, susam, yer fıstığı, sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
370 g
Malzeme başına ağırlık:
  • Tatlı patates, yaklaşık 150 gr
  • Sos, yaklaşık 50 gr
  • Derin yağda kızartılmış tofu, yaklaşık 165 gr
  • Süsleme, yaklaşık 3 gr

Hazırlanış

Adım 1

Tatlı patatesleri Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki, beş baharat tozu, tuz ve yağ ile karıştırın. Tatlı patatesleri bu karışımda marine edin. Her şeyi yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve 180 °C fanlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

Adım 2

Bir tavaya yer fıstığı ezmesi., tom ka ezmesi, pirinç sirkesi ve hindistancevizi sütünü ekleyin. Karıştırarak kaynamaya getirin. Bamya ekleyin ve 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kikkoman Soy Sauce ile damak zevkinize göre tatlandırın.

Adım 3

Nohut ununu su, Kikkoman Soy Sauce ve jalapeno ile pürüzsüz bir hamur haline getirin. Tofu parçalarını hamurla kaplayın ve 175 °C sıcak yağda 2-3 dakika kadar altın kahverengi alana kadar kızartın.

Adım 4

Tatlı patatesleri ve tofu parçalarını tabaklara yerleştirin. Üzerine sosu dökün. Taze soğan ve susamlarla üsleyerek servis edin.

Püf noktası:

Servisten hemen önce tofuyu kısa süreliğine yeniden kızartın. Böylece daha fazla çıtırlık elde edeceksiniz.

Recept-ID: F1052

PDF formatında tarif

PDF indir

Daha fazlasını keşfet

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.