

Jalapeno kabuğunda tofu, hindistancevizi-fıstık sosu ve bamya
Bu vegan yemek, konuklarınızın aklını başından alacak. Karayipler, jalapeno kabuğunda tofu, kremsi peanut sosu ve tatlı patateslerle Japonya ile buluşuyor. Kikkoman Teriyaki Wok Sauce ve Kikkoman Soy Sauce'un tatlı ve baharatlı lezzeti bu tarifte Japonya rüzgârları estiriyor.
Malzemeler
Tatlı patates için:
Sos için:
Tofu için:
Süsleme için:
- Tatlı patates, yaklaşık 150 gr
- Sos, yaklaşık 50 gr
- Derin yağda kızartılmış tofu, yaklaşık 165 gr
- Süsleme, yaklaşık 3 gr
Hazırlanış
Adım 1
Tatlı patatesleri Kikkoman Wok Sauce - Teriyaki, beş baharat tozu, tuz ve yağ ile karıştırın. Tatlı patatesleri bu karışımda marine edin. Her şeyi yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve 180 °C fanlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
Adım 2
Bir tavaya yer fıstığı ezmesi., tom ka ezmesi, pirinç sirkesi ve hindistancevizi sütünü ekleyin. Karıştırarak kaynamaya getirin. Bamya ekleyin ve 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kikkoman Soy Sauce ile damak zevkinize göre tatlandırın.
Adım 3
Nohut ununu su, Kikkoman Soy Sauce ve jalapeno ile pürüzsüz bir hamur haline getirin. Tofu parçalarını hamurla kaplayın ve 175 °C sıcak yağda 2-3 dakika kadar altın kahverengi alana kadar kızartın.
Adım 4
Tatlı patatesleri ve tofu parçalarını tabaklara yerleştirin. Üzerine sosu dökün. Taze soğan ve susamlarla üsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Servisten hemen önce tofuyu kısa süreliğine yeniden kızartın. Böylece daha fazla çıtırlık elde edeceksiniz.
Recept-ID: F1052
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet