

İsveç tarzı ringa balıklı tofu sandviç
Kikkoman Soy Sauce tofuya ringa balığına benzer bir lezzet katar. Nori yosunundaki balıksı notalarla birleştiğinde, yüksek proteinli harika bir balık alternatifidir.
Malzemeler
Ringa balıklı tofu için:
Ek malzemeler:
- 100 gr baget ekmek
- 40 gr tofu
- 80 gr ekstralar
Hazırlanış
Adım 1
Sirkeyi, Kikkoman Soy Sauce’u ve nori yosunu yapraklarını ılık (sıcak değil) su dolu bir tencereye ekleyin. Isıtın ve her şey çözülene kadar karıştırın. Soğuması için kenara alın.
Adım 2
Bir kavanozun içine doğranmış soğanın yarısını, defne yapraklarını, yenibahar tanelerini ve tofu dilimlerini yerleştirin. Üzerine bir kat daha soğan, kalan defne yaprakları, yenibahar ve tofu ekleyin. Harissa'yı ekleyin ve soğumuş nori ve sirke marinasyonunu üzerine dökün. İsterseniz zencefilli kurabiye baharatı karışımını ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve en az 24 saat buzdolabında bekletin.
Adım 3
Baget ekmekleri uzunlamasına kesin. Mayonez ve hardal sürün. Marul yaprakları, salatalık dilimleri, soğan, tofu ve nori parçalarıyla birlikte katmanlar oluşturun ve bezelye filizleriyle süsleyin. Çaprazlama keserek servis yapın.
Püf noktası:
Doğal tofunun en büyük avantajı, lezzetinin nötr olması ve aromasıdır. Böylece ister tatlı, ister tuzlu ister ekşi olsun dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz.
Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.
Recept-ID: F1084
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet