İsveç tarzı ringa balıklı tofu sandviç
İsveç tarzı ringa balıklı tofu sandviç

İsveç tarzı ringa balıklı tofu sandviç

toplam süre 40 dak.
30 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi
24 Sa Bekleme süresi

Kikkoman Soy Sauce tofuya ringa balığına benzer bir lezzet katar. Nori yosunundaki balıksı notalarla birleştiğinde, yüksek proteinli harika bir balık alternatifidir.

Malzemeler

10 porsiyon

Ringa balıklı tofu için:

60 ml
sirke (Şarap, elma sirkesi veya vegan damıtılmış sirke)
30 gr
nori yosunu yaprağı (Doğranmış - yaklaşık 2 x 2 cm)
700 ml
su
200 gr
kırmızı soğan (2-3 orta boy, ince halkalar şeklinde kesilmiş)
400 gr
doğal sert tofu (0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 gr
defne yaprağı (Yaklaşık 1-2 yaprak)
3 gr
yenibahar tanesi
1 gr
harissa (biber salçası)
5 gr
zencefilli kurabiye baharatı karışımı (Baharatlı ringa balığı için - isteğe bağlı)
Süslemek için bezelye filizi

Ek malzemeler:

1 kg
uzun baget ekmek
50 gr
vegan mayonez
50 gr
Fransız hardalı
200 gr
aysberg veya göbekli marul (Yapraklarına ayrılmış halde)
200 gr
dilimlenmiş salatalık turşusu
300 gr
kırmızı soğan (İnce halkalar halinde doğranmış)
Alerjen içerikler:
1. Gluten içeren tahıllar 6. Soya ve soya bazlı ürünler 10. Hardal ve hardal bazlı ürünler 12. Kükürt dioksit ve sülfitler
Porsiyon başına ağırlık:
220 g
Malzeme başına ağırlık:
  • 100 gr baget ekmek
  • 40 gr tofu
  • 80 gr ekstralar

Hazırlanış

Adım 1

Sirkeyi, Kikkoman Soy Sauce’u ve nori yosunu yapraklarını ılık (sıcak değil) su dolu bir tencereye ekleyin. Isıtın ve her şey çözülene kadar karıştırın. Soğuması için kenara alın.

Adım 2

Bir kavanozun içine doğranmış soğanın yarısını, defne yapraklarını, yenibahar tanelerini ve tofu dilimlerini yerleştirin. Üzerine bir kat daha soğan, kalan defne yaprakları, yenibahar ve tofu ekleyin. Harissa'yı ekleyin ve soğumuş nori ve sirke marinasyonunu üzerine dökün. İsterseniz zencefilli kurabiye baharatı karışımını ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve en az 24 saat buzdolabında bekletin.

Adım 3

Baget ekmekleri uzunlamasına kesin. Mayonez ve hardal sürün. Marul yaprakları, salatalık dilimleri, soğan, tofu ve nori parçalarıyla birlikte katmanlar oluşturun ve bezelye filizleriyle süsleyin. Çaprazlama keserek servis yapın.

Püf noktası:

Doğal tofunun en büyük avantajı, lezzetinin nötr olması ve aromasıdır. Böylece ister tatlı, ister tuzlu ister ekşi olsun dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz.

Tercihinize göre Kikkoman Soy Sauce yerine Kikkoman Less Salt Soy Sauce kullanabilirsiniz.

Recept-ID: F1084

PDF formatında tarif

PDF indir

Tariflerimiz ya da ürünlerimiz hakkında sorunuz var mı?

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle iletişime geç!

Ürünlerimiz ve stoklar hakkında sorularınız mı var? Kikkoman hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçin!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Zorunlu alan

Gizlilik Politikamızı dikkate almanız rica olunur. Daha fazla iş bilgilerini, künyemizde bulabilirsiniz.