

Hindistancevizi-körili karnabahar pilavı
Karşınızda, karbonhidrat değeri düşük, lezzeti büyük bir tarif. Bu kremamsı hindistancevizi ve köri soslu karnabahar pilavı, soğuk servis edildiğinde çok daha lezzetli. Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Sauce for Poke Bowls, köri tozu ve zerdeçal, pilava ekstra bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Karnabahar pilavı için:
Süsleme için:
- Karnabahar pilavı sosu, yaklaşık 220 gr
- Süsleme, yaklaşık 3.5 gr
Hazırlanış
Adım 1
Karnabahar çiçeklerini bir mutfak robotunda (doğrayıcı) pirinç tanesi gibi görünene kadar doğrayın.
Adım 2
Zeytinyağını, genişçe bir tavada veya wok'ta orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve zencefili ekleyin. 1-2 dakika kadar kokusu çıkana kadar kavurun.
Adım 3
Karnabaharları da ekleyin ve iyice karıştırın. Hindistan cevizi sütünü, Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Sauce for Poke Bowls'u dökün. Karışımı köri tozu ve zerdeçal ile lezzetlendirin.
Adım 4
Karnabahar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika, ara ara karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Derin tabaklarda soğuk olarak servis edin. Koparılmış otlar ve çıtır sarımsak dilimleri ile süsleyin.
Püf noktası:
Eğer blender’a çok fazla karnabahar koyarsanız, eşit şekilde doğrayamaz. Küçük gruplar halinde atmanız daha uygundur.
Recept-ID: F1060
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet