

Gomiti noodle’ları ile peynirli vegan makarna
toplam süre30 dak.
7 dak.hazırlık süresi
23 dak.pişme süresi
Klasik “mac’n cheese”e yeni bir yorum! Bu makarnada hiç peynir yok. Onun yerine kullanılan balkabağı, maya pulları ve leziz Kikkoman Soy Sauce, lezzetten ödün vermiyor.
Malzemeler
10 porsiyon
Sos için:
100 ml
ayçiçek yağı
150 gr
soğan (doğranmış)
25 gr
sarımsak (doğranmış)
1 ½ kg
Hokkaido balkabağı (yaklaşık 2 cm x 2 cm olacak şekilde küp küp doğranmış)
350 gr
kaju fıstığı
900 ml
hindistancevizi sütü
60 gr
maya pulu
25 gr
tütsülenmiş toz biber
Makarna için:
800 gr
gomiti (dirsek makarna)
Servis için:
50 gr
frenk soğanı (ince ince doğranmış)
–
Alerjen içerikler:
Gluten, soya, ağaç yemişleri
Porsiyon başına ağırlık:
430 g
Malzeme başına ağırlık:
- Makarna, yaklaşık 150 gr
- Sos, yaklaşık 280 gr
- Süsleme, yaklaşık 0.5 gr
Hazırlanış
Adım 1
- Bir tavada yağı ısıtın. Soğanı yaklaşık 2 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 1 dakika kavurun. Küp doğranmış balkabağını, kajuları, hindistan cevizi sütünü, maya pulunu, Kikkoman Soya Sosu ve toz paprika ekleyin. Kapağını kapatın ve balkabağı iyice pişene kadar orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar en az 4 dakika püre haline getirin.
Adım 2
Makarnayı yaklaşık 5 dakika pişirin. Ardından pişirdiğiniz, sıcak sosa ekleyin.
Adım 3
- Makarnayı tabaklara alın ve ince doğranmış frenk soğanı serpiştirerek servis edin.
Püf noktası:
Sosu ,yüksek hızlı bir blenderda pürüzsüz bir püre haline getirene kadar çevirin. Daha da pürüzsüz bir sonuç için sosu bir süzgeçten geçirin.
Recept-ID: F1002
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet