

Ekşi elmalı ve ahtapotlu alabaş salatası
Benzersiz bir füzyon örneği: Ahtapot, Alman mutfağıyla buluştu. Alabaş salatası ve ahtapot ekşi elmayla harikalar yaratırken, Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Ponzu Lemon ile lezzetleniyor. Bu leziz yemek, en sıcak günlerde bile konuklarınızı ferahlatacak.
Malzemeler
Salata için:
Süsleme için:
- Ahtapot, yaklaşık 100 gr
- Elma, yaklaşık 50 gr
- Alabaş, yaklaşık 50 gr
- Sos, yaklaşık 20 gr
- Süsleme, yaklaşık 10 gr
Hazırlanış
Adım 1
Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Ahtapotu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın.
Adım 2
Küçük bir kasede Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Ponzu Lemon, pirinç sirkesi, Kikkoman Sesame Oil, bal, sarımsak ve acı biberi çırpın.
Adım 3
Soğuyan ahtapotu lokmalık parçalara kesin ve büyük bir karıştırma kabına koyun. Ekşi elmayı, alabaşı, kişnişi ve yeşil soğanları ekleyin. Hazırlanan sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Adım 4
Salatayı tabaklarda servis edin. Kavrulmuş susam ve kişniş yaprakları ile süsleyin.
Püf noktası:
Eşit porsiyonlama için, her serviste ahtapotu salataya ekleyin.
Recept-ID: F1057
PDF formatında tarif
PDF indirDaha fazlasını keşfet